fbpx
Nyomj Entert

Részletektől az egész felé | Urban Geometry

Izgalmas színkombinációk és léptékváltások, lélegzetelállító struktúrák – Andrés Gallardo Albajar, a Tallinban élő spanyol fotográfus kamerájával bejárta a világot, Bilbaótól Pekingig kapta lencsevégre néhány épület és környezete legizgalmasabb kompozícióit.

Közel húsz város épületeit láthatjuk Andrés Gallardo Albajar fotográfus képein, amelyek arra sarkallnak, hogy mi is új nézőpontból szemléljük környezetünket. Albajar nem törekszik az épületek teljes látványának befogására, karakterüket sokkal inkább részleteikben ragadja meg. Az absztrakcióba hajló fotók fő komponensei a színek és ismétlődő minták sora, a horizontális és vertikális vonalak katonás rendje, vagy éppen az ívek szabálytalan formációi.

Ismert és kevésbé ismert épületek egyaránt megjelennek a több mint hetven fotóból álló Urban Geometry sorozatban, feltűnik például az „instakompatibilis” architektúrájáról híres Muralla Roja Calpe-ból vagy a pekingi Galaxy Soho épülete, illetve egyéb épületek, például lakóházak, óvodák és idősotthonok homlokzatai szerte a világból.

A fotókönyvekre specializálódott Hoxton Mini Press is felfigyelt az Urban Geometry-re: úgy döntöttek, kötetbe foglalják az izgalmas épületfotókat.

Nagyszerű volt a Howton profi csapatával együtt dolgozni. A folyamat sok szempontból nagyon hasznos volt, rengeteget tanultam annak mindenlépéséről, ahogyan egy könyv készül, a kurátori feladatoktól kezdve a nyomtatáson át az értékesítésig” – értékeli az együttműködést Andrés.


Andrés Gallardo Albajar | Web | Instagram | Behance

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük