fbpx
Nyomj Entert

Teavana

Közel egy éve olvashattuk, hogy a világ legnagyobb kávézó franchise-a több mint fél milliárd dollárért megvásárolta a Teavana hálózatot, mely az egyik legnagyobb high-end szálas tea forgalmazó az USA-ban, közel 300 üzlettel . Az irányvonal teljesen fekszik az elmúlt évek törekvéseibe a lánc részéről. A La Boulange pékség láncolat és az Evolution friss juice hálózat megvásárlása után, már csak egy hamburgeres szekció hiányzik ahhoz, hogy elmondhassuk; a Starbucks minden téren felvette a harcot az ellene minőségi kávéval felvonuló gyorséttermekkel szemben.

3020733-slide-p-1-tevana-new-design-sleeveless-cup_580x326

A múlt héten nyílt meg a lánc első már a Starbucks érában tervezett üzlete, az Upper East Side-on, és ennek alkalmából – felismerve a kávézás és teázás közti különbséget – új poharat terveztek az új élménynek. Ami persze közhelyesen hangzik mint az állat, de mégis igaz: a tea sem mint szimbólum, sem mint gyakorlat nem egyezik a kávéval, ezért szükséges az új funkciók kialakítása.

3020733-slide-p-2-tevana-new-design-sleeveless-cup_580x357

A teázás még mindig közelebb áll a nyugodt, rituális készítési módhoz és otthoni fogyasztáshoz mint az utcán rohanva legurított kávé, ezért a tervezők megpróbálták ezt az élményt visszaadni a csomagolással. Vastagabb és puhább a csésze, dupla falú és mély nyomott amit teljesen más élményt ad kézbe fogva, mint a sima egyrétegű kávés pohár, melynek üzenete szintén egyértelmű: szinte észre se vegyük, csak gurítsuk és menjünk.

3020733-slide-s-2-tevana-new-design-sleeveless-cup_580x387

3020733-slide-s-5-tevana-new-design-sleeveless-cup_580x326