fbpx
Nyomj Entert

Urban sanatorium | Wrocław

A lengyel Buck Studio egy művészeti galériába álmodott városi szanatóriumot. A megvalósult projekt 76 négyzetméteren foglalja össze, amit egy wellness központ nyújtani tud, és egy kis fellélegzéshez juttatja a wroclawiakat. 

Sokan panaszkodnak, hogy nem tudják befogadni a kortárs művészetet. A lengyelországi Wrocław városában található BWA Galéria állandó kiállításán ez a veszély nem fenyegeti a látogatót: a Żyjnia (Lifery) nevet viselő projektben a műélvezés egybeesik egy wellness élménnyel.

Fotó: Alicja Kielan

A mű ez esetben maga az enteriőr, amit a Buck Studio tervezői álmodtak meg. Az inspirációt a spa kultúrából merítették, sőt, egészen konkrét gyökerekhez nyúltak vissza: az alsó-sziléziai szanatóriumok és egészségcentrumok világához. Így jutottak el a jellegzetes halványzöld színhez, ami meghatározó az egész térben. Az enteriőrt szobanövények és kifejezetten erre a helyre tervezett ovális ülőkék egészítik ki, a központi elem pedig egy üvegtéglával burkolt sziget. 

Fotó: Alicja Kielan

A 76 négyzetméteres létesítménybe bárki betérhet, aki egy kis feltöltődésre vágyik a napi rohanás közepette. A galéria ehhez gyógynövény-infúziós teákkal és aromaterápiás párologtatóval járul hozzá. 

Fotó: Alicja Kielan

A tengerhab-zöld árnyalatokból, a mennyezetről csüngő növényekből és az üvegtégla falból tényleg erősen árad valami nosztalgikus, nagyon kelet-európai hangulat, mégis összességében tagadhatatlanul urbánus, kortárs enteriőrrel van dolgunk a Lifery-ben. 

Fotó: Alicja Kielan
Fotó: Alicja Kielan

Fotók: Buck Studio

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük