fbpx
Nyomj Entert

Virtuálisan rendezik meg idén a Burning Man fesztivált

Harminc éves történetében először fújták le a Burning Man fesztivált, természetesen a világjárvány miatt. A fesztivál szervezői hosszas mérlegelés után múlt héten jelentették be, hogy a jelen helyzetben nem vállalják a kockázatot, hiszen egy-egy ilyen alkalommal 80 ezer ember gyűlik össze a sivatagban.

A lélegzetelállító művészeti és építészeti installációiról, illetve világhírű DJ-ket felvonultató programjáról ismert Burning Man fesztivált három évtizede rendezik meg mindig ugyanazon a helyen, a nevadai sivatagban. A rendezvény különlegessége, hogy ahogy évről évre egy teljes hétre felépül, megtelik élettel, úgy el is tűnik nyomtalanul: a résztvevők ugyanis az utolsó gyufaszálig mindent eltakarítanak maguk után, így vigyázva a környezetre és garantálva, hogy jövőre visszatérhessenek. Idén először erre nem lesz szükség, hiszen a fesztivál a koronavírus-járvány miatt elmarad.

Az idei Burning Man-re tervezett templom. Kép: verbeck design

Marian Goodell, a fesztivál főszervezője elmondta, már dolgoznak a jegyár visszatérítési stratégián, és egyúttal Black Rock City virtuális térbe költöztetésén is. Az installációk tervei ugyanis már készen vannak, így digitálisan bejárhatók lesznek, mindemellett pedig az augusztus 30. és szeptember 7. közé tervezett Burning Man további online programokkal is készül majd.

Bjarke Ingels és a BIG Architects installációja a 2018-as Burning Man-en

Az anyagi kár nem csak a szervezőket sújtja, hanem leginkább Nevada államot, amely évente átlagosan 60 millió dollárt profitál a fesztiválból.

Forrás: designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük