fbpx
Nyomj Entert

60 év az űrben I Taschen

Néha nagyon nehéz nem megvenni dolgokat. Így van ez a Taschen számtalan kiadványával, amelyek azt követően, hogy elolvastuk vagy megnéztük, a jövőben is mindig ikonikus darabjai maradnak élőhelyünknek; szépen elmondják miért rajongunk, mely témákról készült csodálatos fotókért vagy illusztrációkért vagyunk hajlandóak arányaiban végülis nem is olyan sok pénzt fizetni. Megfelelően látványos helyeken előlhagyva a lakásban, ezekből rendszert építve tulajdonképpen meg is spórolhatunk néhány óra beszélgetést és elég csak megmutatnunk a polcunkat, vagy dohányzóasztalunkat, hogy kiderüljön kik vagyunk.

A cinizmuson túl ugyanakkor szín igaz, hogy gyönyörű tárgyak ezek a könyvek a tartalmukun túlmutató, kompakt szentélyei ezek az adott témáknak.

Most, hogy idén lesz ötven éve, hogy az első ember a Holdra lépett, a Norman Mailer félre Moonfire után egy újabb kötelező darabot hoz ki a Taschen: a “60 Years in Space” című albumot, amely az ötven éves évfordulón túlmutatva, az oda vezető, azt megelőző tíz évet is feldolgozza. Kelleni fog.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük