fbpx
Nyomj Entert

A sztereotípiák vége | Say No Mo, Kijev

Nemet mondani a hagyományos szépségszalonokra, nemet mondani a nemi megkülönböztetésre és nemet mondani a konvencionális megoldásokra ezért kapta a Say No Mo nevet Kijev legújabb (és legkúlabb) szépségszalonja.

Nem könnyű leszámolni a sztereotípiákkal, de a Balbek Bureau csapatának rendre sikerül. Kijev legmenőbb szpotjainak felelősei legutóbb a szépségszalon intézményét gondolták újra. Sőt, valójában fogták, lerombolták, és ismét felépítették, hogy valami sokkal szabadabb szülessen belőle.

A Say No Mo esetében a megrendelő és az építészek is azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy egy gendersemleges, 21. századi, ütős enteriőrt hozzanak létre. Ami adott volt, az egy régi bérház Kijev belvárosában: 200 négyzetméter, két szint és négyméteres belmagasság.

A szalon földszintjén kapott helyet a fodrászat és a kozmetika, az emeleten pedig a lounge, a manikűr és a pedikűr. Na meg a koktélbár.

A tér leghangsúlyosabb eleme, a recepció félbetört beton boltíve szimbolikus jelentőséggel bír: a hagyományos sztereotípiák lerombolását jelzi. A beton és a szürke szín nyers erejét olyan finom részletek ellensúlyozzák, mint a bársony huzatok vagy a rozsdamentes acélfelületek aranyozása.

A tervezők nem csak az esztétikumra fókuszáltak: a pedikűrben például a vendégek kényelme mellett arra is figyeltek, hogy a dolgozóknak is a legergonomikusabb munkakörülményeket teremtsék meg.

A koktélbár a teljes nyitva tartási idő alatt üzemel, de az is előfordul, hogy az egész szalon egy nagy bulihelyszínné alakul – a berendezés ezért könnyen a szituációhoz alakítható.

Balbek Bureau | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük