fbpx
Nyomj Entert

AirGuide

PSFK 2016-os Future of Retail kiadványához a Dare digitális ügynökség készített egy olyan koncepciót az Airbnb számára, amely megmutatja, hogyan lehet továbbra is előremutató és friss, egyedi felhasználói élményt előállítani a szállásiparban. Már ha van ilyen kifejezés. A gyakorlatban még nem használt, de már amúgy használható technológiák integrálása a hétköznapokba pont az a kérdés, amely esetében valóban szüksége lehet a cégeknek kívülről jövő friss meglátásokra.

Tervük a legalapvetőbb turista élményre válaszol: a lokális ismeretek hiányára, és főleg nyelvtudás vagy jó forrás nélküli nehéz beszerezhetőségére. Erre a problémára válaszol a Dare ötlete amely az AirGuide nevet kapta, és amivel a felhasználók még könnyebben léphetnek kapcsolatba egymással, így növelve az esélyét annak, hogy releváns információkat szerezzenek az általuk feltérképezendő környékről, szolgáltatásokról és bármiről.

Az AirGuide forgalmas helyeken felszerelt “ablakai” lehetővé teszik hogy információt cseréljünk és segítséget kapjunk utazásunkkal kapcsolatban, hogy olyan tervet készítsünk amelyek nem útikönyvek, hanem a miénket megelőző időszakban ott járt más felhasználók javaslatai alapján állak össze. Az információcsere sebességét és hatékonyságát tovább növeli, hogy az alalmazáson belül egyből foglalhatunk és vásárolhatunk is, valamint, hogy az általunk feljegyzett dolgokért cserébe úgynevezett “super guest” státusz jár, ami a fejlesztők szerint javít a szállásfoglalás sebességén.

 

Airbnb_Experience_Loop airdock airdock-psfk interface

Amúgy az Airbnb idén már közel 17 millió szállásadó/utazó kapcsolatot alakított ki, és ha a trendek nem változnak meg jelentősen, rövid időn belül a világ legjelentősebb szálláskereső oldala lesz, maga mögé utasítva szállodaláncokat.