fbpx
Nyomj Entert

Alma Vetlényi I REcollection

Vetlényi Alma 2019 tavasz/nyári kollekcióját személyes gyermekkori emlékei inspirálták a 90-es évekből. Saját gyermekkori ruháinak forma- és színvilágát dolgozta fel és értelmezte újra dekonstruktív módon. A szabásvonalakban és sziluettekben fellelhető a gyermeki játékosság / fodrok, kivágások, kapucni formájában/, miközben szerepük új értelmet nyer.

A fodrok már nem díszítő, hanem funkcionális szerepet kapnak. A kivágások egy-egy testrészt finoman kiemelnek, melyek szimbolikus jelentést is hordoznak. Az emlékek hiányos részeit jelképezik. A három image darabon kézi hímzések találhatóak, melyek a tervező gyermekkori naplójából kiragadott mondatok. Ezek a mondatok újra és újra aktuálissá válnak, ahogy a divat egyes korszakai szintúgy. A hímzések a ruhák belső oldalán találhatóak, ezzel szimbolizálva az ember belső, személyes értékeit, melyeket csak akkor ismerhetünk meg, ha közelebb kerülünk egymáshoz. Az ilyen megismerések adják az alapját a fenntartható kapcsolatoknak.

Az új kollekciónak központi gondolatát a színek, a színek harmóniája együtt-hatása, egyenrangúsága adja. A ruhák színe kapcsán pedig egy fontos és aktuális kérdésre: a rasszizmusa és az ellene való fellépésre is ráirányítja a figyelmet. Az üzenet kapcsán pedig egy kampányt is indított, a Rasszizmus Elleni Világnapon melynek már nemzetközi visszhangjai is lett azóta.

A kollekció a természetes nőiesség híveit kívánja megszólítani. Azokat a nőket, akik a tudatos életmódjukat és a fenntartható értékeket öltözködésükön keresztül is szeretnék kifejezni és képviselni.

A fenntartható és etikus divat hazai képviselőjeként a ruhadarabok fontos részét képezi a természetes anyaghasználat (ez esetben hernyóselyem és pamut), valamint a szabászati hulladékgazdálkodás elvein alapuló kivitelezési folyamat.

Kreatív Direction: Vetlényi Alma
Fotó: Albert Alianna
Smink: Papp Szandra és Dés Bianka
Modell: Csilla és Panna / Attractive Models
Cipő: Vagabond Shoemakers

 

 

Forrás: sajtóanyag

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük