fbpx
Nyomj Entert

App lakat

“Persze, hogy ráteszi az enyémre… Nem tudok hozzáférni, nem tudom kinyitni, nyugi már mindjárt megyek…” A városi kerékpár lakatolás általános “problémái”, amin a kivilágítatlan utcák és az a néhány sör (nem, én soha) sem segít.
Mesh Motion által tervezett app vezérelt U-lakat az ilyen helyzetek és problémák megoldására is jó, de valójában ez egy egyszerű kulcs nélküli rendszer ami megkönnyítheti a városi bringázás/lakatolás mozzanatait. Ami biztosan pozitív, hogy a BitLock névre keresztelt lakat bluetooth-on keresztül old, amint 3 méteres sugárban megközelítjük a bringánkat. Nincs kulccsal való szerencsétlenkedés, gyors, amolyan “carlock”-os érzés, csak pittyegő hangot nem ad ki…

small2

Az rendszert kiszolgáló applikáció a nyitás és záráson kívül pontos GPS helyzetet is megad, figyeli a közelben lévő barátok helyzetét is és még az elégetett kalóriákat is számolja. Maga a lakat megbízhatónak tűnik, ugyanis a hőkezelt és vágásálló acélház megkapta az Advanced Encryption Standard (AES) hitelesítést. A Mesh Motion ígéretei szerint, a rendszer megfelelő szponzorokkal egy megfizethető biztonságot kínál.

01

Az androidos és iOS es appnak köszönhetően, van rá esély, hogy egy egész jó biztonsági háló alakulhasson ki a városban, ha valóban sikerül egy ‘kryptonite’ körüli árat hoznia. Mindemellett ne feledkezzünk el arról, hogy bár nagyon praktikus, mégis csak elemmel működik a lakat… Bár a kickstarteres oldalukon, büszkén hangoztatják, hogy a beépített aksi ütés, rázkódás és hőmérséklet ingadozásnak is ellenáll amellett, hogy sokáig bírja egyszer biztosan lemerül…
Az előzetes kalkulációk szerint kb 10 ezer nyitásra alkalmas az elem és ha merül, az app figyelmeztet minket a cseréjére. Mindenki döntse el magában, hogy merne egy olyan biztonsági rendszert használni, melynek mindkét fele egy aksi töltöttségétől függ. Csere esetében szét kell szedni a lakatot és még akkor se hagyhatod otthon a telefonod ha szeretnél elvonulni kicsit a világ elől… Megéri?