fbpx
Nyomj Entert

Art deco és zen egyszerűség | NOBU Varsó

Július óta a lengyel fővárosban is megtapasztalható a high-end japán életérzés: megnyitott Lengyelország első NOBU szállodája, figyelemre méltó designnal.

A Nobu története a nyolcvanas évekre nyúlik vissza, amikor is Robert de Niro törzsvendég lett az akkori étteremben. Nem sokkal később a Nobu séfje, a színészlegenda és Meir Teper filmproducer megalapította a Nobu mai formájában is ismert brandet. A hotel- és étteremlánc legújabb tagja Lengyelországban nyílt meg, Varsó szívében.

A választott épületben a első világháború előtt is hotel üzemelt, ez volt a Rialto. A 20. század elején, art deco stílusban épült szállodában megtartották az eredeti stílus kulcselemeit, melyeket a Nobura jellemző zen egyszerűséggel egészített ki a lengyel De Novo stúdió. A régihez egy újonnan épült szárny is csatlakozott, ahol abszolút a kortárs stílusé a főszerep – ezen egy szintén lengyel iroda, a Medusa Group és a kaliforniai PCH stúdió dolgoztak együtt.

A 117 szobában és a 438 négyzetméteren elterülő közös terekben olyan kortárs lengyel művészek alkotásaival találkozhatunk, mint Anna Bimer, Piotr Uklañski és Mikolaj Moskal.

Forrás: LABEL Magazine

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük