fbpx
Nyomj Entert

Átadták az idei Arany Rajzszög Díjakat

Az Arany Rajzszög Társaság (ART) 18. alkalommal díjazta a hazai alkalmazott grafika kimagasló teljesítményeit. A pályázatra beérkező grafikai művek válogatása a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen nyílt kiállításon október 30-ig látható.

Október 16-án kezdődött el a hazai tervezőgrafikusi szakma egyik legrangosabb rendezvénysorozata, a 13. Graphifest, melynek keretében a 13. MATT tematikus kiállítás (idén Moholy-Nagy 125) és a Vylyan Pincészet 16. Bogyólé címketervezési pályázatainak alkotásaiból álló tárlat mellett az érdeklődők megtekinthetik az Aranyrajzszög kiállítását is.

Az eseményen átadták az idei Arany Rajzszög díjakat is. Az ART ebben az éven is elsősorban konkrét megbízásokra készült tervezőgrafikai munkákat várt a pályázóktól. 2020-ban az Aranyrajzszög életműdíjat Horkay István érdemelte ki. Az utóbbi évek tervezőgrafikai teljesítményéért díjazták Csuth Pétert, Szalma Edit pedig a kulturális díjat vehette át. A Graphasel Design Studio szuverén tervezőgrafikai díjban részesült. A zsűri a Compact Studionak, azaz Borbély Áronnak és Faragó Gergőnek az év pályakezdő tervezőgrafikusa díjat, az év tervezőgrafikai stúdiója címet pedig a Classmate Studionak ítélte oda. Idén először Az év diplomamunkája díjat is odaítélték, melyet Kondor Zóra, a KREA művészeti iskola hallgatója (konzulens: Szegi Amondó) kapott meg.

A díjazott pályaművek mellett a teljes kiállítási anyag október 30-ig díjmentesen tekinthető meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem aulájában (MOME Ground) 1121 Budapest, Zugligeti út 9–25.) hétköznap 17:00 és 20:00 óra között, hétvégén és október 23-án: 10:00 és 19:00 óra között.

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük