fbpx
Nyomj Entert

Best of HYPE 2020

Lezárva ezt a kicsit sem egyszerű, pandémiával terhelt évet, a HYPEANDHYPER csapata felállította 2020 hazai fókuszú HYPE-anyagainak Best of the Best shortlistjét. Olvassátok velünk újra kedvenc cikkeinket!

Tárgyfétis warm-up! – A koronavírusszett nyomában

Gyöngy Orsi kedvence – „Novák Piroska egy covidos mémből igazi design-detektívtúrát kerekített, főszerepben egy retró porcelánszettel.”

Elolvasom a cikket!

3D render: Farkas Róbert

„Egy régi, igazi életről szeretnék mesélni” | Mohos Zsófia

Farkas-Zentai Lili kedvence – „egy múlóban lévő világ átmentése a jövőnek: Mohos Zsófia személyes érintettsége nyomán, gyönyörű fotóin keresztül (is) mesél Görbeország kendős nénijeinek mindennapjairól.”

Elolvasom a cikket!

Fotó: Mohos Zsófia

12 dolog, amit tudnod kell a Design Centerről

Viski Noémi kedvence – egy kicsit kiszakít a legfrissebb tervezői projektek dömpingjéből és visszarepít a múltba, a hazai designtörténet egyik legfontosabb eseményéhez, a Design Center megalakulásához. Mayer Kitti ösztöndíjas kutatásának rövid, olvasmányos kivonata »must have« azoknak, akiket a magyar design ügye foglalkoztat.”

Elolvasom a cikket!

A Gerlóczy utcai bemutatóterem kiállítóterme és recepciója (1980). Forrás: Design Center, archívum.

Trip Vibes | Pilisborosjenő, Magyarország

Vikárius Réka kedvence – „nemcsak maga az írás, hanem a cikk vizualitása is nagyon személyes és érzékeny. Az ilyen jellegű hangvétel lehetővé teszi, hogy a számunkra ismeretlen vagy idegen tájakhoz is kapcsolódni tudjunk.”

Elolvasom a cikket!


QUARANTINE JEWELLERY | Harsány Patrícia

Mayer Kitti kedvence – „a projekt, amit bemutat, teljesen felrúgja az ékszerről alkotott eddigi elképzeléseinket. Harsány Patrícia kihívása jól példázza azt, miképp reagál egy alkotóművész, egy designer a koronavírus okozta kihívásokra.”

Elolvasom a cikket!


Bejártuk az OKISZ-székházat | Othernity

Kovács Nicolett kedvence – „Nagyon szeretem a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Othernity nevű projektjének misszióját és az ehhez kapcsolódó anyagainkat, de ezek közül is az OKISZ-székházról készült cikk a kedvencem. Amellett, hogy imádom ezt az épületet, Mayer Kitti szuperül egybegyűjtötte róla a legizgalmasabb infókat, Balázs fotói pedig jól érzékeltetik a brutalizmusban rejlő szépséget.

Elolvasom a cikket!

Fotó: Mohai Balázs

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük