fbpx
Nyomj Entert

DEMO Wood I alkotással az okos gyerekekért

Online játékok, chat, Instagram, Snapchat és társai. Hogyan tudja felvenni a versenyt egy foglalkoztató program az instant, gyors ingerekkel?

A tömegközlekedési eszközökön mindenki a mobiltelefonjába temetkezve szívja magába a nagyvilág híreit, és az ismerőseikkel történt események részleteit. Szomorú tapasztalat, hogy már a kiskorúak kezében is állandóan ott van az okostelefon, szinte fel sem néznek, és
tudomást sem vesznek a körülöttük zajló világról.

Sok szülő célul tűzi ki, hogy a nyári szünetben olyan táborba, napközibe küldi gyermekét, ahol kiszakadva a mindennapi rutinból új dolgokat próbálhat ki, fedezhet fel. Ilyen elhatározáskor fontos, hogy olyan programokat találjanak, ahol napközben fejleszthetik kreativitásukat, két kézzel alkothatnak valamit, megismerhetnek új technikákat, új anyagokat, és sikerélményekkel térhetnek haza, amely növeli az önbizalmukat és egy új, jobb értékrendet, szemléletet alakítanak ki. A Demo táborok pont ezt a szemléletet követik. Itt a gyerekek a tábor alatt kisfilmet, animációt készíthetnek, melyet bármikor büszkén megmutathatnak a barátaiknak, vagy elkészíthetik saját játéktárolójukat, melyet utána évekig használhatnak.

Pozsár Péter, a Hello Wood társalapítója, tervező szerint az állandóan nyüzsgő világunkhoz szokott gyerekek részére – akár azok számára is akik enyhén hiperaktívak, figyelemzavarosak – kifejezetten javasoltak az olyan táborok, ahol alkothatnak, hiszen a kézzel fogható alkotás élménye hozzájárul egy mentálisan is egészségesebb, könnyebben motiválható, a digitális világ mellett a jelen és a múlt értékeit is ismerő és szerető kiskamaszt formálni.

A Demo Wood design táborokban – ugyanúgy, mint a valós projekteknél – a gyerekek megismerkednek a teljes alkotási folyamattal: ötletelnek, megoldást keresnek majd kiviteleznek, így tapasztalva meg, hogy hogyan lesz kézzelfogható eredménye egy egyszerű ötletnek. Fúrás-faragás, fotózás, film-és animáció készítés, szabás-varrás, grafika vagy az ékszerkészítés – ezek mind a táborok szerves részét képezik, így adva meg a lehetőséget, hogy a gyerekek a hozzájuk legközelebb álló eszközt válasszák az ötletük megvalósításához. A Demo Wood összetett programjai komplex kompetenciafejlesztést céloznak meg: javítja a kommunikációs készséget, növeli az érzelmi intelligenciát, emellett javítja a koncentrációt és megtanítja csapatban dolgozni a gyerekeket. Az alkotómunka hatással van az érzékelés, az emlékezet, a képzelet és a figyelem fejlődésére.

Pixel – a digitális technikában rejlő lehetőségek

A Demo Wood design témájú készségfejlesztő programjai nyári táborok keretében és év közben, hétvégi foglalkozások alkalmával ismerteti meg a gyerekekkel, hogy mivel foglalkozik egy igazi DESIGNER! A workshopok, táborok eredménye lehet egy installáció, design bútor, stop-motion animációs kisfilm, vagy akár egy látványos divatbemutató is.

A soron következő filmes foglalkozást, Pixel címmel május 18-án rendezik meg, melynek vendég workshop-vezetője Nagy Marcell színész, operatőr lesz. Ezen a szombati napon a digitális világ rejtelmeibe fogják bevezetni a résztvevő gyerekeket (7-14 éves korosztály) a digitális és analóg technikák segítségével. Céljuk, hogy bemutassák a digitális technikákban rejlő lehetőségeket és példát mutassanak arra vonatkozóan, hogyan lehet értelmesen használni a mindennapjaink részét képező digitális eszközöket.

További infók: PIXEL # – design workshop gyerekeknek

IDŐPONT: 2019. 05. 18. (szombat) 10.00-14.00

HELYSZÍN: 1033 Óbuda, Fő tér 1. // Zichy-kastély, Északi szárny

Nyári táborok – Pálháza és Mosonmagyaróvár

Az idei ottalvós nyári kölyök tábor az ország legkisebb városában, a Zempléni-hegység központjában, Pálházán kerül megrendezésre. A festői környezet, a hegyek és völgyek lehetőséget biztosítanak, hogy a workshopok mellett kirándulással, kisvasutazással is színesítsék a szervezők a tábor programját. A kamasz tábor Mosonmagyaróváron, a Flesch Központtal együttműködésben kerül megvalósításra, ahol a táborban elkészülő fa installációt a helyiek, és a városba látogatók nem csak megcsodálhatják, de használatba is vehetik a tábort követően.

A táborokba előképzettség nélkül, mindenkit várnak, hiszen a táborszervezőknek kifejezetten az a céljuk, hogy minél több gyermek számára tegyék elérhetővé az alkotás lehetőségét, s hogy minél több gyerekkel ismertessék meg ezeket a szakmákat.

Még több infó a táborokról ITT.

 

 

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük