fbpx
Nyomj Entert

Downtown One I Tirana

Tirana már az előző évtizedben is híres volt arról, hogy ha szűkösen is álltak, akkor is próbálták élhetővé tenni a várost olyan apróságokkal mint a színesre festett házfalak, vagy egyszerű street art projektek. Nem csoda, ha most is szívesen látnak egy 8-bites homlokzatot, 140 méterrel Tirana fölé magasodni.

A Downtown One a holland MVRDV munkája és közel harminc méterrel nő majd nagyobbra az eddigi rekorder Tirana International Hotelnél. A Lana patak és a Bajram Curri körút mentén épülő épület pontosan a Szkander bég tér-re fog nézni.

Nagyon érdekes, hogy a pixeles homlokzat Albánia 8-bites térképét rajzolja majd ki, tehát a városból jól látható lakásod helyét az ország megyéinek, járásainak vagy településeinek nevével is leírhatod majd valakinek ha vendégeket vársz. A 37 emeletes, 77,000 négyzetméter alapterületű torony alsó felében irodák és üzletek, a 18. emelet felett pedig lakások lesznek.

Az Albán fővárosban – Budapesthez és a régióhoz hasonlóan – több érdekes, kortárs építészeti projekt is fut, ezekről is be fogunk számolni.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük