fbpx
Nyomj Entert

Electrolux Design Lab 2014 – Fókuszban a jövő egészséges otthona

A 2014-ben 12. alkalommal megrendezésre kerülő Electrolux Design Lab verseny ezúttal az egészségre és a fenntarthatóságra fókuszál. A szervezők a városi élet kihívásaira választ keresve „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várják a pályázók ötleteit. A formatervező hallgatók konyhai, textilápolási és levegőtisztítási elképzeléseikkel pályázhatnak.

A holnap városaiban egyre több lesz az idős és egyedülálló ember, egyre kevesebb a tér és a friss levegő, egyre több a hulladék. Az elöregedő társadalom és a felelőtlen fogyasztás már ma is érezteti negatív hatásait. „Az otthon szerepe egyre fontosabbá válik, ahogy a városi környezet újabb kihívások elé állítja az ott élőket, ezért arra törekszünk, hogy otthonunk a pihenés és a lelki béke szigetévé váljon. 2014-ben a „jövő egészséges otthonainak megteremtése” témakörben olyan kreatív ötleteket várunk, amelyek pozitívan alakítják az emberek jövőbeli mindennapjait, és amelyek az egészséges és fenntartható életmód feltételeinek megteremtését tűzik ki célul” – mondta Stefano Marzano, az Electrolux tervezési igazgatója.

A pályázat beadási határideje: 2014. április 6.
A pályázati részletekért katt ide.

De tekintsünk egy kicsit vissza, hiszen a 2003 óta minden évben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen korábban már többször is szerepelt magyar alkotás a döntős pályamunkák között és kétszer, 2003-ban és 2007-ben díjat is nyertek.
2003-ban Cosovan Tamás (MOME) és Hosszú Gergely (MOME) lehajtható főzőlap koncepciójukkal érdemelték ki a Design Lab díját.

cosovan_attila_hosszu_gergely_2003

2007-ben Szabó Levente (MOME) E-wash kompakt mosógépe lett az első helyezett. Az E-wash jelentősége abban rejlik, hogy a mosószer helyett mosódióval tisztítja a ruhákat, így nyújtva megoldást a mosás környezetszennyező hatására.