fbpx
Nyomj Entert

Élet a felhőben | Modernista ház Kaliforniában

A modernizmus szigorú formáihoz organikus, gömbölyded vonalvezetés párosul ebben a kaliforniai házban, mely egy fiatal pár otthona.

A modernista stílus sokak számára jelenti az alfát és az omegát, azonban mások – valószínűleg ők vannak kevesebben – túl szigorúnak, esetleg élettelennek is tartják azt. Egy kaliforniai pár is épp ezekkel a szavakkal írta le otthonát, mikor megbízta a San Francisco-i OPA építész irodát háza átalakításával. Valami sokkal vibrálóbbra, harmonikusabbra, rugalmasabbra vágytak – a lebegés érzetére.

Erről az alapelképzelésről az építész iroda a felhős égboltra asszociált. Az 1995-ben épült házat ezért felhőket idéző, súlytalanul lebegő installációkkal toldották meg, melyek teljesen felülírták a modernista atmoszférát.

A fehér színű, alumíniumlemezekből, sűrű habszivacsból, betonból és rétegelt lemezből készült kiegészítéseket – melyekre a tervezők is inkább szobrokként hivatkoznak – először papíron skiccelték le, onnan vezették át a terveket számítógépre, majd robotikusan gyártották le azokat.

A ház strukturális átalakítása után az installációk ötlete intuitívan született meg a tervező, Luke Ogrydziak fejében. A projektben az a szuper, hogy a végeredmény anélkül lett álomszerű, hogy szürreális lenne. A tulajdonosok úgy lebeghetnek, hogy közben a talajon maradnak.

OPA | Web | Instagram

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük