fbpx
Nyomj Entert

Favorit | Baráth Dávid

“Két kedvenc designtárgyam van, az egyik az iPad, a másik az Artemide olasz lámpagyártó Tolomeo lámpája. Előbbiről egyáltalán nem gondoltam volna, hogy szeretni fogom, de végül megtanultam rajta akár dolgozni is, így nem kell mindig az asztal felett ülnöm, és nagyon praktikusnak tartom, mindennap használom. A Tolomeo-t is a munkám kapcsán szerettem meg. Mivel a napom nagy részét tervezőasztalnál töltöm, fontos a jó megvilágítás, de nem gondoltam volna, hogy egy lámpatest mennyit számíthat ebben. Amióta a barátnőm javaslatára beszereztünk néhány Tolomeo-t és emellett dolgozom, egyértelműen érzem a különbséget: ez a lámpa könnyed, jól mozgatható, forgatható, kellemes szórt fényt és egyben határozott helyi megvilágítást is ad, több munkafolyamathoz is ideális, nem fárasztja a szemet. A most készülő, új irodánkban már csak Tolomeo lesz az asztalokon.

Továbbá Caspar David Friedrich ‘Vándor a ködtenger felett’ című festménye az egyik kedvenc műalkotásom. Mindennél jobban kikapcsol a horizont látványa, a távolság, a víz közelsége és morajlása – a tengert például órákig tudom nézni anélkül, hogy megunnám. Amikor ezt a képet látom, olyan, mint ha én is ott állnék a mélység felett és bámulnám a messzeséget. Élénken emlékszem a napra, amikor a középiskolában tanultuk Caspar David Friedrich művészetét, azonnal megfogott ez a kép, az íróasztalom felett is lóg belőle egy képeslap méretű változat.”

Baráth Dávid, tervezőgrafikus, David Barath Design

 


Favorit című cikksorozatunkban mai alkotókat kérdezünk meg hétről hétre arról, mi a kedvenc designtárgyuk és/vagy művészeti alkotásuk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük