fbpx
Nyomj Entert

Fényjáték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | S39 Hybrid Design

Inspiráció a hazai táj adottságaiból és a repülés élményéből, játék a természetes és mesterséges fénnyel: az S39 Hybrid Design egy új installációval frissítette fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér belső terét.

Az újonnan átadott utasmóló komplex belsőépítészeti koncepciójáért felelős DVM group az S39 Hybrid Design stúdiót kérte fel a projekt két kreatív feladatára: az épületegységeket összekötő folyosó bejárata fölött elhelyezett fali acéllemez-installáció megálmodására és létrehozására, valamint a terminálokat egymástól elválasztó üvegkorlátok mintázatának megvalósítására.

Az épületegységeket összekötő folyosó egy mozgólépcsőn közelíthető meg; ezzel a lépcsővel szemben, a folyosó bejárata fölött látható a vékony fémlemezekből kialakított LIGHTWAVE installáció. Az installációhoz inspirációt nyújtott a folyók és tavak vízfelületének felülnézeti képe, amivel repülés során, az ablakból kitekintve találkozhatunk. A természetes és mesterséges fény folyamatos játéka a vízfelszínen tükröződő napfényt idézi meg, amivel az utas az áthaladás közben mindig más szögből, új nézőpontból találkozik.

Forrás: S39 Hybrid Design

Fotó: Ludmann Dániel

S39 Hybrid Design | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük