fbpx
Nyomj Entert

Feria Masticar – Argentína ízei

Buenos Aires nevének hallatán sok minden eszünkbe juthat –foci, pampák, testes vörösborok, marhahús és így tovább…az élet élvezete, melynek igen meghatározó része a gasztronómia. Utóbbi igen fontos a helyiek számára is, éppen ezért született meg egy kifejezetten az argentin gasztronómia kiemelkedő ízeit, helyeit és arcait bemutató vásár létrehozásának ötlete, ahol a látogatók belekóstolhatnak az argentin konyha remekeibe és találkozhatnak a helyi éttermek szakácsaival.
A Feria Masticar idén került másodszor megrendezésre és ehhez az alkalomhoz kapcsolódóan egy könyvet is kiadtak, melynek megtervezésére helyi grafikusokat kértek fel. Az eredmény egy színes, játékos, átlátható kiadvány, mely igazi ízelítőt ad Argentína pezsgő gasztronómiájából. A vásár koncepciójához igazodva a könyv bemutatja a legmeghatározóbb helyeket és szereplőket, megtaláljuk benne a gyümölcsök, zöldségek, húsok és halak évszakok szerinti besorolását és természetesen az egyes éttermek és szakácsok nevével fémjelzett receptek sem maradnak el.

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_04

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_07

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_10

A magyar ételek és azok újragondolása, illetve a hazai, őstermelői termékek itthon is egyre meghatározóbbak a gasztronómiában – vagyis receptekből, helyekből és a mögöttük szorgoskodó csapatokból szerencsére itthon is akad bőven. Reméljük, már az is csak idő kérdése, hogy egy hasonló, a magyar gasztronómia meghatorzó szereplőit tartalmazó kiadványt lapozgathassunk.

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_17

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_19

11_MASTICAR_LIBRO_YaniArabena_GuilleVizzari_22