fbpx
Nyomj Entert

Flamingók, meztelen nők és dinók

Bátorság, szárnyaló fantázia, és profizmus. Ez  jellemzi Huszti Andi és Ghyczy Dia Phosphor Prints nevű plakát projektjét. A grafikus (Dia) és a projekt menedzser (Andi) sorszámozott, risograph technikával készülő képeket készít. Céljuk hogy, mindenki számára elérhetővé tegyék a modern művészetet, hogy minden otthonba kerülhessen igényes grafika. A kéthavonta megjelenő 5 egyedi printből álló sorozatra külföldön is felfigyeltek már, így szingapúri, Tel aviv-i és ausztráliai épületek falát is díszíti Phosphor Print.

A Phosphor lányok az első szériában kedvenc állataikat színezték át, így megteremtették a sárga flamingók a lila szarvasok és a rózsaszín delfinek világát. A második sorozatnál a női meztelenséget helyezték a középpontba, bebizonyítva hogy a női test bármilyen árnyalatban és formában lehet gyönyörű.

A Design Héten debütál a páros harmadik, legújabb sorozata, amely közkívánatra a dinoszauruszok őskori életének modern lenyomata lesz.

Az október 5-én nyíló kiállításra 10 hazai alkotó készített képet kedvenc Phosphor Printjéről, képzőművészek, filmrendezők, fotósok, grafikusok gondolták újra a nyomatokat. Ezekből nyílik kiállítás az Eastaste főhadiszállásán a Horánszky utcában. A helyszínen persze megvásárolhatóak lesznek az eredeti printek is.

A program a Design Hét Budapest programsorozat hivatalos eseményeként valósul meg.

 

PHOSPHOR PRINTS
Plakát- és fotókiállítás
Kiállítás: 2018. október 5-19.
Megnyitó: 2018. október 5. 19.00
Helyszín: Eastaste (1085 Budapest, Horánszky u. 24.)

 

További infók az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük