fbpx
Nyomj Entert

Gesztikulálj és irányíts!

Mintha a Crysisból ismert Nanosuit egy szeletét kapnánk meg alkarunkra, mellyel irányíthatjuk környezetünket. Ez a vezérlő nem más, mint a MYO, mely a gesztusainkat parancsokká alakítja.

 small1

A Thalmic Labs által kifejlesztett MYO egy olyan új kommunikációs technológia, mely egy karszalag formájában, alkarunkra felhelyezve gesztusokkal vezérelhetjük a környezetünkben lévő berendezéseket. A rendszer méri és érzékeli izmaink elektromos aktivitásait. Ahogy az alkarunkban, kezünk mozgatásával a hajlító és a feszítő izmokat “dolgoztatjuk”. A rendszer parancsoknak érzékeli azokat és programozott utasításként végrehajtja.

 small2

Mivel a technológia működésének kulcsa, hogy olyan programokat fejlesszenek, amik pontosan képesek feldolgozni gesztusainkat, a fejlesztők folyamatosan várják programozók jelentkezését, hogy a későbbiekben széles körben alkalmazható legyen a technológia.

 small3

A MYO alkalmas lehet minden számítógép vezérelt rendszer irányításra, a szórakoztató elektronikában, videojátékokhoz, digitális termékekhez (Google Glass?) az orvoslásban, szóval szinte minden területen. Az API-nak köszönhetően valószínűleg sok fejlesztő fog belevágni a fejlesztésbe akárcsak a Leap Motionnál. (a facebook oldaluk hemzseg a fejlesztők által publikált tesztvideóktól…)

httpv://youtu.be/oWu9TFJjHaM

A karszalag bluetooth-on keresztül kommunikál a párosított eszközökkel, újratölthető lítium-ion akkumulátorokat tartalmaz, valamint egy ARM processzort és izomműködés érzékelőket. Az ára pedig 149$.