fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Létező múlt

A múltba feledkezés nem éppen pozitív tulajdonság, viszont a múlt tapasztalataival a jelenben élni olyan lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk, mely nagyszerű megoldásokat hozhat hétköznapi problémáinkra.

Használati tárgyaink tervezésénél általában a lehető legmodernebb külső elérése a cél, ugyanakkor vannak eszközeink, melyek megkövetelik, hogy a múlt megoldásait is figyelembe vegyük, vagy éppen csak a régi módon használhatók ma is. A retró fogalma hosszú évek alatt hétköznapjaink részévé vált, ezért például egy fejhallgató esetében még vezeték nélküli világunkban sem számít furcsának, ha kábele csavaros kialakítású vagy éppen textilbevonatot kapott, pedig ezek a stílusjegyek kifejezetten retró hatást keltenek. A megfelelő érzet nem csak az anyaghasználattól függ, legyen szó műanyagról, fémről, bőrről vagy textilről. Egy, a múlt tapasztalataiból építkező designnak egyedi textúrával, mintával és formai kialakítással kell rendelkeznie, vagy éppen egyszerű funkciók által kell, hogy a manualitás érzetét hozza el, ahogyan telefonunk némításához is egy erre dedikált pöcköt kell elhúznunk készülékünkön. Ezek a finom megoldások a teljes digitalizáltság előtti idők világába repítik a felhasználót és azt kommunikálják, hogy még van hatalmunk az átalunk teremtett gépek fölött, akkor is, ha azok a Holdra szállás technológiájával vannak felszerelve.

Aktuális válogatásunkban olyan használati tárgyakat vonultatuk fel Dél-Koreától az Egyesült Királyságig, melyek nem engedik, hogy a múltat magunk mögött hagyjuk, de funkcióik a jövő frissességét is magukban hordozzák.

Vezeték nélküli billentyűzet | Szöul, Dél-Korea
250 Design


Nintendo flex | San Francisco, USA
YJ Yoon


Minolta XL-400N videokamera | Szöul, Dél-Korea
PDF HAUS
Je-von Csoi


Braun ventillátorkoncepció | Valencia, Spanyolország
Jorge Ros


Marshall Major II – CGI fejhallgató | London, Egyesült Királyság
Giuseppe Alaimo

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük