fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Támogató tárgyak

Lassan életünk minden szegmensét az egészségünk védelmére tervezett tárgyak uralják: ma egy designer fejében nemcsak fontos szempont, hanem már a termékkoncepció alappillére is az emberközpontú tervezés. Ennek lényegi része, hogy ha nem is támogató, de az egészségre mindenképpen ártalmatlan legyen a tervezett tárgy.

Napjainkban, különösen az utóbbi időkben nagy figyelem hárul a környezetünket egészségesebbé, védettebbé tevő termékekre. Bár a fiatalabb nemzedék körében a helyes testtartást, megfelelő minőségű levegőt, a test fittséget biztosító tárgyak piaca éli reneszánszát, nagy szükség van a békés, biztonságos időskort elősegítő eszközökre is. Az eszközök okosításának köszönhetően egy kényelmet, biztonságot adó virtuális asszisztens gondoskodik jóllétünkről. A fejlődés kapcsán sokszor gondoljuk végig, hogy az 1985-ös Vissza a jövőbe című filmnek mely high-tech eszköze valósult már meg, azon viszont kevesebbet töprengünk, hogy társadalmunk milyen nagy mértékű függőségi viszont alakított ki a technológiával a hőn áhított kényelemért cserébe.

Föld körüli pályán utazó projektsorozatunk aktuális állomásán olyan termékterveket válogattunk össze Franciaországtól Dél-Koreáig, melyek már-már tudományos-fantasztikus filmekbe illő funkciókkal segítik hétköznapjainkat, illetve védik szervezetünket, környezetünket.

TISZTA LEVEGŐÉRT

Qilive Air purifier Q.6815 | Párizs, Franciaország
Antoine Riquiez
Geoffroy Hulot
Stéphane Pietroiusti
QILIVE DESIGN


HELYES TESTTARTÁSÉRT

STANDLY BAO | Tajpej, Tajvan
Ming Hsiu Lee


FITTSÉGÉRT

Samsung Galaxy Fit | San Francisco / Pasadena, USA
Howard Nuk
Jeffrey Borges Jones
Sun Son


IDŐSEKÉRT

Ory | Antwerp, Belgium
Laura Lang


MEGFELELŐ IZOMZATÉRT

Force | Szöul, Dél-Korea
Jake (Jongha) Lee
Scott Yeom
(acasso) Inc.
Dayoung Lee


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük