fbpx
Nyomj Entert

Hua Hua Architects | Gastro Safe Zone

A cseh HUA HUA Architects kültéri bútoraival és rácsszerű köztéri rendszerével szeretne új életet lehelni a gasztronómiai vállalkozásokba, biztonságosabbá téve Brno köztérhasználatát.

A Gastro Safe Zone („Biztonságos Gasztrozóna”) kezdeményezés 2020 márciusában indult el, amikor Csehországban – a világ sok más országához hasonlóan – kijárási korlátozás lépett érvénybe. A társadalmi távolságtartás jó eszköznek bizonyult a világjárvány elleni küzdelemben, ugyanakkor jelentős hatást gyakorolt többek között a vendéglátóiparra és a gazdaságra is. A biztonságos közterület használat és a működő vendéglátóipar közös nevezőjét keresve a HUA HUA csapata egy kisebb zónákat elkülönítő rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az emberek a vírus terjesztése nélkül, mégis szabadon étkezzenek. 

Minden elkülönített biztonsági zónában egy sárga, kör alakú, három ülőhellyel ellátott étkezőasztal kap helyet. Az asztalok könnyen fertőtleníthető és tisztítható anyagból készülnek. A köztéri bútor formáját az élet körforgása és a végtelenség inspirálta.

A történet itt még nem ért véget; a nagy érdeklődés hatására a projekt egy önálló brand elindítását eredményezte.

„A Gastro Safe Zone kezdeményezéssel párbeszédet indítottunk el arról, hogyan lehetne a távolságtartás szabályait szem előtt tartva újra életet lehelni a városi közterekbe. Olyan biztonsági zónákat alkottunk meg, amelyeknek közepén egy három székkel ellátott, sárga étkezőasztalt helyeztünk el. Utólag kiderült, hogy a három ülőhely kevésnek bizonyul: nagyon sokan érdeklődtek arról, van-e más változata a bútornak, más anyagból, több székkel vagy egyéb színnel társítva. Így született meg új márkánk, a Stoolky, amely már színes étkezőasztalokra épül, és rengeteg felhasználási módja létezik” – mondta el nekünk Petr Kadlec, a HUA HUA építészstúdió egyik tagja, a Gastro Safe Zone egyik ötletgazdája.

A Stoolky köztéri bútorok választékában nem csak kör, hanem négyzet alakú asztallal és ülőlappal rendelkező, illetve 3, 4 és 6 személyes étkezőasztalok közül is válogathatunk.

A HUA HUA csapata tovább dolgozik a Gastro Safe Zone projekt megvalósításán: céljuk minél több városba eljuttatni a kezdeményezést. A köztéri bútorok és elszeparált zónák várhatóan Brno legnagyobb negyedében, Brno-Střed közterein fognak elsőként helyet kapni.

Koncepció: HUA HUA Architects
Render: MISS3
Fotó: Hary Marwell

Gastro Safe Zone | Web
HUA HUA Architects | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük