fbpx
Nyomj Entert

HYPE | Heti online programajánló

Ezt a hetet ékszerekkel indítjuk, majd benézünk a Magyar Nemzeti Múzeum divattörténeti kiállítására, végül pedig egy online kollázs workshoppal zárunk. Hazai és külföldi tervezők interjúival is készültünk nektek, a gyerekeknek pedig építészettel kapcsolatos programot ajánlunk a hétre. Mutatjuk a részleteket!

emptyroom.art – Harsány Patrícia ékszerei

A mozambiki emptyroom.art csapata hisz abban, hogy a nem mindennapi időkben még fontosabb, hogy kreativitásunkat gondozzuk, ennek lenyomatait pedig megosszuk egymással, éppen ezért egy „virtuális rezidenciaprogramot” indítottak, amelyre az elmúlt időszakban született alkotásokkal lehet jelentkezni. A programban Harsány Patrícia ékszertervező is részt vesz, hétfőn este ő beszél arról, hogy mi indította el a karanténékszer-sorozatának ötletét, honnan nyer inspirációt, és hogyan zajlik az alkotói folyamat. A videó az emptyroom.art Facebook-, Instagram– és Youtube-oldalán is elérhető lesz.

Mikor: 2020. május 4., 18:30

Hol: online

Bővebben: Facebook-oldal


MOHA Design webshop akció

Támogasd a magyar designt! rovatunkban néhány hete már írtunk a MOHA designról, akik kisszériás betontárgyak tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak. Lakberendezési termékeik, ékszereik és kisebb tárgyaik (melyek ajándéknak is tökéletesek) egytől egyig letisztult, időtálló formákból épülnek fel. Webshopjukon május 5-ig szuper akciókkal kedveskednek, úgyhogy ha terveztetek „MOHA designt” beszerezni, akkor most van itt az ideje, hogy lecsapjatok rá!

Mikor: 2020. május 5-ig

Hol: webshop


Művészettel a Covid-19 ellen

Kóródi Zsuzsanna vizuális művész egy hónappal ezelőtt licitre bocsátotta egyik munkáját, és a befolyt összeget a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak szánta. A licit sikeres volt, és rövidesen elindult az a Facebook-csoport, ahol más művészek és tervezők is becsatlakozhatnak a segítő kezdeményezésbe! Kóródi egyébként a VILTIN Galéria képviselt művésze, az intézmény pedig saját szervezésében is beleszállt a támogatásba: a galéria hétről hétre újabb munkákat tesz közzé, a bevétel 25%-át pedig különböző szervezeteknek ajánlja fel.

Hol: online


Clara – Divatkirálynő a vasfüggöny mögött – Kurátori tárlatvezetés online

A Magyar Nemzeti Múzeumnak idő előtt be kellett zárnia a Rotschild Klára munkásságát bemutató tárlatot. A kiállítás a sikeres tervező életútjába és munkásságába engedett betekintést, miközben a szocialista Magyarország ellentmondásokkal terhelt időszakáról, és a kor elitjének öltözködési kultúrájáról is átfogó képet adott. Most online bejárhatjuk a kiállítást: egy videósorozatban a kiállítás kurátora, Simonovics Ildikó vezet minket végig minket a tárlaton, az első két rész már elérhető a múzeum Youtube-csatornáján.

Hol: online


Foster+ Partners – #architecturefromhome

A Foster+Partners építészstúdió a kicsikre is gondolt a karantén idején, és az #architecturefromhome című kezdeményezésével olyan kivágó-sablonokat osztott meg, amelyek – amellett hogy lefoglalják a gyerekeket – készségfejlesztők, és az épített környezetről való gondolkodásra sarkallják őket. Készíthetünk felhőkarcolót, berendezhetjük saját városunkat, a stúdió pedig abba is beavat minket, hogy ők hogyan rajzolnak fákat!

Hol: online


Design Dispatches – Interjú Hella Jongariaus designerrel

A londoni Design Museum Design Dispatches című programjának keretein belül egy-egy tervezőt ismerhetünk meg közelebbről live beszélgetéseken vagy stúdióbejárásokon keresztül. Néhány napja került fel egy új interjú Hella Jongariaus holland designerrel, aki munkáiban az új technológiákat a kézművességgel ötvözi. Az interjúban többek között arról is beszámol, hogy az otthon töltött idő arra sarkallja az embert, hogy többet gondolkodjon a tárgyaihoz fűződő viszonyáról, és bízik abban, hogy ez globálisan változásokat is hozhat. Jongariaus szerint a globális termelés visszaszorításában a tervezők mellett a vásárlóknak van a legnagyobb szerepe, hiszen nélkülük nincs piac. A designer felelősségének kérdéseiről az Instagramon elérhető interjúban is beszél.

Hol: online


World Collage Day – online workshop

2018-ban a Kolaj magazine szerkesztősége május második szombatját nemzetközi kollázs nappá nyilvánította ki, ez pedig a szokatlan körülmények ellenére idén sem marad el. A jeles alkalomból május 9-én az artKRAFT Collage Studio online kollázs workshopokat indít: a délelőtti foglalkozáson klasszikus papírkollázsolásban vehetünk részt, a délutánin pedig fakockákra és válogatott faanyagokra kollázsolunk. A szükséges anyagokat futárok hozzák házhoz, akik a gondosan összeállított kollázs csomagok mellé egy kis Majomkenyér keksszel is kedveskednek. Mindössze egy ollóval és stabil internetkapcsolattal kell készülnöd, a többiről pedig az artKRAFT Collage Studio és a workshop vezetője, Lakner Zsuzsa kollázsművész gondoskodik.

Mikor: 2020. május 9., 10:00-17:00

Hol: online

Bővebben: Esemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük