fbpx
Nyomj Entert

Kolozsvár I Best Christmas Markets in Central-Europe

Budapest az elmúlt pár évben jól megérdemelten felkerült a legszebb karácsonyi vásárok európai listájára. A European Best Destination (EBD) idén is felmérést végzett, melynek eredményét nemrégiben hozták nyilvánosságra: a tavalyi győztes Zágrábot közel 1000 szavazattal megelőzve Budapesté lett a legjobb és legkörnyezettudatosabb karácsonyi vásár Európában! 

Ez önmagában is nagy öröm nekünk, de emellett az EBD 2020-as listáján további 5 közép-európai várost is felfedeztünk, amik szintén csodálatosak! Ezeket mutatjuk be a következő HYPE I Best Christmas Markets in Central-Europe sorozatunkban.

Kolozsvár

Az EBD karácsonyi listájának dobogósait Brüsszel (Belgium), Montbeliard (Franciaország), Basel (Svédország) és Metz (Franciaország) követik. A lista nyolcadik helyezettje a kolozsvári karácsonyi vásár, amely a középkori gótikus Szent-Mihály templom tövében telepedett meg, és adott otthont az erdélyi kereskedőknek és kisvállalkozóknak. A vásár hangulatát főként a csodás természeti adottságok és a történelmi környezet adják, de ha már ott vagyunk, érdemes belekortyolni a helyi kézműves sörökbe, és kérni mellé egy isteni mazsolás kalácsot is!

Fotó: European Best Destination
Fotó: Nuță Lucian
Fotó: Forbes
Fotó: Romanian Tour Store
Fotók: Romania Insider

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük