fbpx
Nyomj Entert

Izgalmas AR-szemüveg az Oppótól

A kínai Oppo telekommunikációs cégnek nem ez az első próbálkozása a kiterjesztett valósággal, de talán most állnak a legközelebb ahhoz, hogy egy tényleg jól hordható tárgyba építsék be azt.

Szolomayer Márk írása

Az egyszerűen csak AR Glass 2021-nek keresztelt szemüvegről az első dolog, ami eszünkbe juthat, az az, hogy sikerült szemüvegnek álcázni az eszközt, elsősorban mérete és a korábbi változatnál 75 százalékkal kisebb tömege által. Ennek hála viselése nem okoz különösebb kényelmetlenséget, az élmény pedig igazán elképesztő.

Az eszköz vezetékkel csatlakoztatható az Oppo Find X2 Pro okostelefonhoz, ami a Snapdragon 865 rendszerchipnek köszönhetően a szemüveget interfészként használja. Természetesen felbontásban is sokat fejlődött az elődökhöz képest: 0,71 colos OLED képernyőt használ, ami olyan nagy felületet nyújt, mintha a felhasználó három méterre állna egy 90 hüvelykes televíziótól.

A szemüvegbe teljesen egyedi hangrendszer került, ami láthatatlanul gondoskodik a kellemes hangzásról. Egy saját tervezésű, félig nyitott kialakítású, hátsó üreges akusztikus dizájnról beszélhetünk az AR Glass 2021-nél.

Az AR-funkció használata közben a felhasználó saját kezeivel tudja irányítani a körülötte látható világot, egyéb kiegészítő vezérlő nem szükséges ehhez. Ebből adódóan igazán kényelmes és egyszerű a viselése.

A kérdés már csak az, mire is lehet használni majd a szemüveget? Filmek, sorozatok nézése mellett lehet játszani is a lencsék segítségével. A szórakoztató funkciókon túl igazán hasznos, hogy a szemüveg képes felmérni a körülöttünk látható környezetet: berendezhetjük lakásunkat virtuális bútorokkal vagy egy pillantás alatt lemérhetjük bármi méretét. Az eszköz különlegessége, hogy a szemüvegen keresztül látott képeket elmenthetjük és megoszthatjuk másokkal is.

Forrás: Oppo.com

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük