fbpx
Nyomj Entert

Kötött cipő

A Nike tavaly hozta ki első igazán menő kötött cipőjét, amely érzésre ránézésre alig volt több egy kényelmes második zokninál, anyaga és formája is lábra öntött újítás volt. Aztán a londoni olimpián már futottak a Flyknit One+ névre hallgató remekben és most széles körben is elterjed ha minden igaz; elkészült az első két színben kapható modell; a HTM Flyknit Chukka.

A tervezők Mark Parker és Tinker Hatfield, valamint a japán Hiroshi Fujiwara voltak. Hatfield amúgy a nike CEO-ja 2006 óta.

A Flyknit termékeket több mint négy évig fejlesztették, és valóban zokniról mintázták. Sportolókkal egyeztetve szűrték le azt a nagyon komoly következtetést, hogy a jövő cipőiben a zokni tulajdonságait keresik majd az emberek, tehát hogy szinte észrevehetetlen és kényelmes, levegős és nem irritál, ugyanakkor legyen erős és kitartó mint egy bakancs. Nem olyan cipőre volt tehát szükség ami kinézetében utánoz valamit, hanem olyanra, ami funkciójában és ehhez nem létezett technológia, ezt is ki kellett fejleszteni.