fbpx
Nyomj Entert

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják – Filmek

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk.


A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a kérdést intéztük:

Mondj egy kedvenc filmet, amit ajánlanál és amit Te is megnézel (újranézel), vagy nemrég láttál.

James Bond széria szürke foltjainak satírozása. Idén, ha minden jól megy, kijön a 25. film, és vannak korábbi epizódok, amelyek részben vagy teljesen kimaradtak. Ezeket jó lenne pótolni.


„Lost in Translation” – útkeresés, bizonytalanság, a megértés minden szintű hiánya, távolság, magány, és egy véletlen találkozás, amely aztán segít újra hinni önmagunkban és a lehetőségeinkben.


„Végső visszaszámlálás”. Az egyik legjobb film, ami valaha készült, ugyanakkor kevéssé ismert és nálunk cenzúrázták is 1980-ban… Minden benne van, ami kellhet: Nimitz osztályú repülőgép-anyahajó és időparadoxon, alternatív történelem, Kirk Douglas és Martin Sheen, végtelen mennyiségű és minőségű repülőgép pornó. Amúgy meg James Bond, de csak Daniel Craiggel.

Splash the Zeros!


A „Once Upon a Time… in Hollywood”-ot tervezem megnézni a héten, tartsatok velem! Adjunk egy esélyt Tarantinonak a Quarantino-ban…


Pár hete láttam a „Boldog idők” című francia filmet, ami nagyon lélekemelő élmény volt. Egyébként azt tervezem, hogy rengeteg szép helyen játszódó limonádét fogok megnézni, hogy feldobjam magam, és ezt bátran ajánlom mindenkinek.


Azt hiszem, elkezdem a Netflix-HBO GO tengelyről pótolni és feleleveníteni a klasszikusokat, kezdve a „12 Monkeys”-zal, a „Lost in Translation”-nel és a „The Pursuit of Happiness”-szel.


Ha a „Milyen filmet vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?” kérdésre mindig, minden körülmények között az a válaszom, hogy az „Annie Hall”-t, akkor most is ezt kell mondanom. Bármikor meg tudom nézni, sosem unom meg.


Mindig a hangulatomtól függ, éppen melyik filmet emelem ki, de azt hiszem, elmondhatjuk, hogy inkább a mélyebb, elgondolkodtatóbb filmeket szeretem, némi melankóliával. Így nem éppen a legvidámabb ajánlás, de most a „Magnolia” és a „K-PAX – A belső bolygó” jutnak eszembe, vagy Pedro Almodóvar „Talk to her” című filmje.


Legyen szó akár irodai bandázásról, önkéntes karanténról vagy home office-ról, mi továbbra is a legkúlabb design tartalmakat szállítjuk Nektek. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük