fbpx
Nyomj Entert

Kreatívok karanténban | A HYPE szerkesztői ajánlják – Könyvek

A HYPE szerkesztősége is home office módra kapcsolt. És bár tőlünk nem feltétlen idegen ez a létforma, a szokásos irodai bandázásokat (közös kávézások és ebédek) visszasírjuk. S hogy mit csinálunk mi, szerkesztőségi tagok otthon a négy fal között? Firkálgatunk, edzünk, virágokat locsolgatunk, zenét hallgatunk.

A szerkesztőség tagjaihoz most ezt a kérdést intéztük:

Mondj egy kedvenc könyvet, vagy egy olyat, amit most, a négy fal között biztosan elolvasol vagy újraolvasol.

Bram Stoker – „Drakula” (vagy 5x olvastam már)


Edith Eva Eger: „A döntés” – a utóbbi idők legfontosabb könyve a számomra. Hogyan dolgozd fel a téged ért traumákat úgy, hogy aztán az örömöt és a szabadságot tudd választani? Azt hiszem, ez most elég aktuális.


Nem szoktam mesélni róla, de régi – többnyire útleírásokat – könyveket és térképeket gyűjtök. Egyik kedvencem Vieszt Zoltán eszméletlenül laza: „Csak úgy a Föld körül” című könyve, amely valóban ennyiről szól. 1942-ben körbeutazta a Földet. Csak úgy.


„A kis herceg” – Tudom, tudom… Alapmű. De egyik nap még decemberben a POKET automatában megakadt rajta a szemem, és karácsonyra megkaptam valakitől. Így felnőtt fejjel én most jutottam hozzá. Nem kell bemutatnom, mindenkinek szívből ajánlom.


Óriási Michel Houellebecq-rajongó vagyok, de mivel elég deprimálóak a könyvei, ezekre a napokra inkább Elena Ferrante „Nápolyi regények” című kvadrológiáját ajánlanám, mert nagyon jól bele lehet merülni.


Most (újra) egy Bartis Attila könyvvel töltöm az estéim, „A vége”-vel, amit most kaptam szülinapomra egy barátnőmtől. Csodálatos, sosem fogom megunni.


Igazából elkezdtem Barnás Ferenc könyvét, a címe: „Életünk végéig”. Valószínűleg full le fog hozni az életről, ha elolvasom, de ilyen az én formám. Szerencsére van egy Larousse Gastronomiqu-om is, és Körner András „A magyar zsidó konyha” könyvébe is tuti beleolvasok majd. Meg a „Mass Production design albumba is, amivel ugyancsak embert lehetne ölni, annyira vastag…


Jan Gehl: „Élhető városok” – igen, ez egy szakmai könyv, de mindig is érdekelt az urbanisztika, és az ehhez fűződő új látásmódok. Én most Jan Gehl-t tartom a legprogresszívebb gondolkodónak a témában.


Legyen szó akár irodai bandázásról, önkéntes karanténról vagy home office-ról, mi továbbra is a legkúlabb design tartalmakat szállítjuk Nektek. Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük