fbpx
Nyomj Entert

LED kosárpálya a Nike-tól

Szerintem nincs olyan ember azok között, akik az NBA legendáin nőttek volna fel a 90-es években, hogy ne játszottak volna legalább egyszer, valamelyik NBA Live játékkal a sok közül. Én miután általában meguntam sok-sok normál szezon után a játékot, mindig is saját karaktert csináltam, és már csak úgy játszottam végig a meccseket, hogy nem váltottam játékost, hanem csak vele toltam a teljes idő alatt,  mint a valóságban a pályán. Talán hasonló gondolatok ihlették az AKQA ügynökséget is, amikor a NIKE felkérte őket, hogy készítsenek a “Rise tour” kampányhoz egy digitális kosárpályát Shanghai-ban:

Az AKQA egy négy rétegből álló, összesen több mint 1000 LED képernyőből álló pályát alkotott meg a kínai jövendőbeli tehetségek számára, akik közül Kobe Bryant választja ki azt a hármat, akik majd részt vehetnek a Nike World Basketball eseményen Barcelonában.

Az én személyes véleményem az, hogy itt nem csak egy látványos kampányelem készült, hanem talán a kosárlabda jövőjének egy szelete is, hiszen a ligák már elég régóta küzdenek azért, hogy milyen formában tehető majd a jövőben nyereségessé a sportág a digitális korban szülöttek számára.

nike_LED_basketball_court_04

nike_LED_basketball_court_05

Nike_RISE_HOM_LED_Court_extra

(Source)