fbpx
Nyomj Entert

Legendás Legoautók

Lee tábornok, K.I.T.T., Ecto-1 és a Szupercsapat furgona mind legendás autók. Ide tartozhatna még az eredeti Batmobile vagy a DB5, még Sean Connery idejéből. Ja és  DeLorean. Ezek azok a legendás autók, melyek ikonként száguldanak örökké a filmek útjain, néha egy-egy jobb utánzat a  valóságban is elgurul erre-arra, de tutira mindig foglalkoztatni fogják az embereket.

Nem véletlenül kerülnek elő szinte minden évben valamilyen formában, és amióta a LEGOnak sikerült kimásznia a virtuális játékok által ásott gödörből, őket is rendszeresen megtalálják valami tervvel ezekkel az autókkal kapcsolatban.

002_580x325

Tavaly győzött a külsős tervezők versenyén a DeLorean, amit azóta is várunk, elméletileg idén nyár közepén jönne ki, és most láthatjátok az első mondatban sorolt autókat is végre.

Az egyetlen szépséghiba, ahogy az embereket megteremtették. Szerintem szentségtörés a formatervezés eme gyöngyszemét kihagyni és ezáltal kicsit talán meg is alázni, főleg hogy az autók ezzel a lépéssel ellentétben nagyon is jól sikerültek.

004_580x325

Nem lehet, mert a LEGO ember, az a LEGO ember, olyan ikon, mint Colás üveg, vagy a Nivea betűi, a LEGO mint márka meg végül is az illeszthető pöckök mellett igaziból lecsupaszítva nem más mint maga az emberke.

De az autók nagyon állatok, tényleg.