fbpx
Nyomj Entert

Ma még te is támogathatod Szalai Dániel fotókönyvének megjelenését

Limitált darabszámban kiadott printek vásárlásával ma még támogatható Szalai Dániel NOVOGEN című fotókönyvének kiadása. A díjnyertes munka idén nyáron a holland The Eriskay Connection gondozásában jelenhet meg.

A Novogen projekt középpontjában az azonos nevű csirkefajta, egy különleges kereskedelmi tojó áll. A Novogen White tojásait oltásfejlesztési célokra használja a tudomány. A csirkefajta ipari tenyésztésének vizsgálatán keresztül a munka egészségünk árával, illetve a természethez és a technológiához való viszonyunkkal kapcsolatos kérdéseket feszegeti.

Tabló, 2018

A projekt magját egy százhatvannyolc egyedi csirkeportréból álló installáció adja. Ezt egészíti ki egy fotósorozat, amely a csirkék környezetét dokumentálja, illetve követi a vakcinakészítés stádiumait a tojás létrejöttétől kezdve a szelekción és előkeltetésen át egészen a vírusanyag tojásba oltásáig és a kifejlődött, vírusállománnyal telített embriófolyadék lecsapolásáig. A közel száz oldalas könyvben, melyet Rob van Hoesel tervezett, a 168 ikonikus csirkeportré és a tojásból történő vakcinakészítés folyamatát dokumentáló képanyag mellett az elismert bécsi filozófus, Fahim Amir reflektív esszéje is helyet kapott.

Tojásszállító szalag, 2017
Ól, 2017
Tojásoltás, 2018

A könyv kinyomtatását és megjelenését ezen a linken tudjátok támogatni.

Szalai Dániel | Web | Instagram

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük