fbpx
Nyomj Entert

madeinhungary 2013 – először a Design Hét keretében

Az idén 9. évébe lépő „madeinhungary” a magyar iparművészek és designerek tárlata, mely 2012 óta együtt kerül megrendezésre a cseh, lengyel és szlovák fiatal tervezők munkáit bemutató kiállítással, a „meed”-del (Meeting of European and Central Eastern European Designers). A kiállítás érdekessége, hogy a visegrádi országok fiatal tervezőinek munkáit egy helyen mutatja be, bizonyítva, hogy a regionális „küzdőtér” igen erős és világszínvonalon megállja a helyét – és ebben a magyar tervezők sem maradnak le. A kiállításon bemutatott tárgyak Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész által kerültek kiválasztásra. A kiállításon csak olyan munkák kerülnek bemutatásra, melyek már befejezett munkák és forgalomba kerültek vagy kerülhetnek a közeljövőben.

A kiállításnak korábban a Lakástrend kiállítás önálló kiállításaként a Műcsarnok, a Gödör Klub és a Millenáris adott otthont, idén először pedig bekerült a Design Hét Budapest programjaiba, jelenlegi helyszíne pedig a VAM Design center, ahol szeptember 30-ig látogatható a kiállítás.

4 ország – 4 példa ízelítőként, de hétfőig azért menjetek el megnézni, ha tudtok:

Az idei London Design Weeken bemutatkozó magyar tervezőpáros, Farkas Anna és Batisz Miklós munkája, a Starry Light most itthon is bemutatkozik. A csillagok állásának megfelelően a félgömb búrán elhelyezett furatok az éjszakai égboltot hozzák el a lakásunkba, miközben a búra belsejében a kézzel rajzolt csillagképeket vizsgálhatjuk.

Csirke lábakon álló betonpolcok – Jana Nováková (SK)

Ul lamp – Dorota Pakula vel Rutka és Karolina Chyziak munkája (PL)

A gyermekkor emlékét idéző lufilámpák – Boris Klimek (CZ)