fbpx
Nyomj Entert

Mercedes 2025

A Mercedes azt gondolja, hogy másfél évtized múlva az emberek, sokkal nyitottabbak lesznek a természet közelségére, a vadon hívó szavát fogják hallani és hogy ebből kifolyólag a rendőröknek egyre meredélyesebb helyekre kell majd követni a szabaidőző lakosokat. Ezen elgondolás mentén tovahaladva alkották meg az Ener-G-Force koncepciót, mely lényegében a G-osztály 2025 remakeje, megfűszerezve az előbb említett vadsággal és vagánysággal. Eltűnt a jól ismert és tisztelt doboz az autóról és szépen lekerekített formák vették át a helyét.

Egyetlen fémdarabból vágják majd ki, és a lőréshez közelítő szélvédők igazán elhitetik majd a bennülőkkel, hogy valami óriási állatságnak is nekivághatnak ezzel a járgánnyal. Ha a kerekekre tekintünk láthatjuk, hogy a koncept tényleg nem műkörmösöknek és szoláriumtulajoknak készül, brutális már-már lánctalpakat megszégyenítő traktorgumikkal parancsol jobbkézszabályt oda is, ahol nincs és nem is volt. Most lesz. Vagy balkézszabály. De a rendet ő dönti el, ez biztos.

Elméletileg esővízből nyert hirdogénnel megy majd amely a sivatagi túrára kelt felebarátunkat az utolsó napokban roppant nehéz döntésre készteti majd. Tényleg el kell dönteni, hogy iszik, vagy vezet a sofőr. Tolatóradar helyett, melyről akkoriban már senki sem fog hallani nyilván, egy 360 fokos letapogató cucc lesz benne, mely a “TerraScan” névre hallgat.

Szerintem elég betyáros lett.