fbpx
Nyomj Entert

Néphagyomány a legfrissebb innovációval vegyítve | IENKI IENKI

A legújabb, innovatív technológiák, valamint elegancia és a hagyomány iránti szeretet egy helyen: az ukrán IENKI IENKI márka ruhadarabjai nemcsak kortárs és kényelmes téli viseletek, hanem a távoli észak hagyományaiba is izgalmas betekintést nyújtanak.

Manapság egyre fontosabbá válik, hogy egy ruhamárka ne csak esztétikus és kényelmes viseletet kínáljon, vagy jobb esetben fenntartható elvek szerint működjön, hanem történetével is megszólítson. A IENKI IENKI mindezen tényezőket igyekszik érvényesíteni, miközben a különböző téli viseleteket és a síruházatot gondolja újra. Dmitrij Jevenko, a márka alapítója 2016-ban hozta létre saját brandjét, hogy olyan szabadidős ruhadarabokat alkosson, amelyek formavilágukban előremutatók és minőségükben sem ismernek kompromisszumot. A márka leginkább élénk és pasztell színű, könnyed pufi kabátjairól vált ismertté, de a termékpalettában hagyományt megidéző hosszú szoknyákat és fejkendőszerű sapkákat is találhatunk.

De honnan ered pontosan a márka fő inspirációs forrása? Az evenki népcsoportba tungúz származású, főleg Oroszországban és Kínában élő emberek tartoznak, akiknek szokásai és hagyományai nagyban befolyásolják a IENKI IENKI gondolatiságát – a brand elnevezése is erre a szoros kapcsolatra utal.

A márka kettős magatartását annak legújabb őszi-téli kollekciója is jól tükrözi. A kollekciót bemutató kampány fő inspirációs forrását két különböző sarkvidéki életmód határozza meg: az ősi északi, hagyományőrző népcsoportoké és a sarkkör felfedezőié. A fotósorozat koncepcióját Ivan Grabko és Mása Reva ukrán művészek, valamint Nágya Sapoval stylist álmodta meg: a képeken olyan, a távoli északra jellemző motívumokat fedezhetünk fel, mint az úgynevezett chum, azaz az evenkik hagyományőrző, bőr vagy nyírfakéreggel borított, kúpos háza; a mukluk nevű csizma vagy az északi-sarkvidéki őslakosok által viselt napszemüveg, amit kis fadarabokból és az állatok csontjaiból készítettek.

Míg a IENKI IENKI ruhadarabjainak formavilágában a hagyomány a kortárs megjelenéssel és sziluettel találkozik, a kollekció előállításában és anyaghasználatában kimondottan innovatív technológiákat alkalmaz.

Alapdarabjaik közé tartoznak a SHEARLING kabátok, amelyekben a klasszikus nyírókabát elemei a pufi kabátok innovatív technológiáival társulnak: különlegességük, hogy egy puha, de egyenetlen textúrájú, úgynevezett Braille anyagból készülnek, amely segít a kabátok szellőzésében. Az innovatív megoldások a IENKI IENKI síruházatában is felfedezhetők, ugyanis a SKI COLLECTION darabjai varrat nélkül, ultrahangos hegesztéssel készülnek, így hatékonyabban védenek a hidegtől és a nedvességtől. Ráadásul mindegyik síruhájuk Recco keresőrendszerrel van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy viselőjüket hóvihar esetén is könnyedén megtalálják: a SKI COLLECTION darabjai elszigetelt sípályákon is használhatók.

Mindezek mellett a IENKI IENKI egyes, ikonikus darabjai vegán változatban is elérhetők: a VEGAN ruhadarabok ECONYL, vagyis újrahasznosított halászhálókból előállított anyagból készülnek, a meleget pedig tajvani tengerpartról származó kagylóhéjjal bélelt belsőjük biztosítja.

Fedezzétek fel ti is az innovatív, stílusos és egy kis hagyománnyal fűszerezett téli ruhadarabokat a IENKI IENKI honlapján!

Fotó, creative direction: Mása Reva & Ivan Grabko
Stylist: Nágya Sapoval

Set design: Tánya Kantemirova (COMILFODECOR)

IENKI IENKI | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük