fbpx
Nyomj Entert

Nosztalgiaital | Hultaj

Gyerekkori nosztalgia, szabadtéri kalandok és nagyi-féle frissítők: ez mind egy termékbe sűrítve a lengyel Hultaj névre hallgató ital. Lehűt a meleg nyári napokon, felmelegít a hűvös estéken, miközben felidézi bennünk kedvenc gyerekkori emlékeinket. De miről is van szó?

A Hultaj (annyit tesz, mint csirkefogó) tulajdonképpen egy hagyományos finomság, a kompót újragondolása. Biztosan sokan emlékszünk még a gyümölcs, cukor és megfelelő mennyiségű víz elegyéből készült ínyencségre, amit nagymamánk szolgált fel nekünk savanyúság helyett – a Hultaj ugyanezt az élményt kelti életre egy kicsit újabb megfogalmazásban.

Az első Hultaj-kompót egy Drawski Młyn nevű település egyik kis konyhájában készült. Azóta már hosszú utat bejárt, mire az ötletgazdák megalkották a tökéletes ízű italt: „Rögtön egyértelművé vált, hogy édesanyáink és nagymamáink legjobb receptjeit nem lehet csak úgy, egyszerűen újra előállítani, nem is beszélve arról, ha nagyobb léptékben gondolkodunk. Így a lehető legjobb minőségű helyi összetevőket kutattuk fel, hogy az ital alapanyagaként felhasználjuk” – mondták el.

A kompót receptjének, ízének és állagának tökéletesítéséhez helyi gazdálkodókkal konzultáltak, odafigyelve minden részletre, mint például mikor érdemes szüretelni, mekkorák és milyen színűek legyenek a megfelelő gyümölcsök. „Az első kísérletek gyakran kudarcba fulladtak: rossz íz, zavaros ital, a gyümölcsök nem elég finomak… De miután végül kifejlesztettük a megfelelő, hosszabb érlelési időre épülő receptünket, megszületett a Hultaj-kompót egyedi ízvilága” – tették hozzá.

De a Hultaj nem csak összetevőiben, hanem minden részletében is helyi termék. Megjelenéséért és kifejező arculatáért a lengyel Studio Otwarte felel: a gyerekkori, múltidéző hangulat rajzolt betűk és illusztrációk segítségével köszön vissza. A palack ipari kialakítása is az Otwarte csapatának műve. Az üveg alakja a visszaváltható tejespalackok és a befőttesüveg formájából inspirálódott. A széles palacknyaknak köszönhetően az ital után a gyümölcsdarabokat is könnyedén elfogyaszthatjuk.

A Hultaj-kompótokat jelenleg Poznań városában, vagy a márka weboldalán lehet beszerezni, de hamarosan különböző lengyel üzletláncokba is bekerül majd. Mi már nagyon szeretnénk megkóstolni!

Hultaj | Web | Facebook | Instagram
Studio Otwarte | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük