fbpx
Nyomj Entert

Nosztalgikus emlékképek | Ivana Kozlau Lauridsen illusztrációi

Kifinomult és nosztalgikus színvilág, lágy mozdulatok és skandináv egyszerűség. A szlovák származású Ivana Kozlau Lauridsen letisztult és nyugalmat idéző mintákat, illetve illusztrációkat hoz létre.

Ivana saját gyerekkori emlékeit dolgozza fel, de oly módon mintha a ‘70-es években élt volna, vizuális világa ettől a gesztustól válik egyedivé és felismerhetővé. Számára ez az az időszak, ami inspiráló nosztalgiával bír, és illusztrációiban is előszeretettel megjelenít. Ebből a gondolatból fakadóan munkáinak középpontjában női alakok állnak, amelyek egy emlékképszerű jelenetben tűnnek fel.

Ilyen a Swimming pools (Uszómedencék) és Swimmng poses (Úszó mozgáselemek) illusztrációs sorozata is, amelyben az úszás témakörét dolgozza fel. A művész maga is részt vett úszóversenyeken, ezért szerette volna ezt az érzést és emléket képek formájában is megörökíteni. A múltat megidéző helyszínek összhangban a naturális színtónusokkal egy idilli, harmonikus vizuális képet alkotnak.

„Temperamentumos személyiségként olyan vizuális világ létrehozására törekszem, amely megnyugtat, és feloldja az aggodalmaimat. Az illusztrációim tulajdonképpen terápiás hatással vannak rám. Emiatt is jellemző a munkáimra az egyszerű színtónusok használata, a természet és a vízfelületek megjelenítése. A skandináv hangulat mindig is közel állt hozzám, amelyből megtanultam, nem kell feltétlenül élénk színekkel operálnunk, ha figyelemfelkeltőek szeretnénk lenni” – mondta el Ivana.

Ivana legújabb munkáiban a Magas Tátra vidékét szeretné majd megörökíteni, emellett pedig Szlovákia szocialista építészetét is beépíti hamarosan képi világába. Mi már nagyon várjuk!

További megnyugtató és nosztalgikus illusztrációkért vagy mintákért, nézzetek szét ti is Ivana Kozlau Lauridsen weboldalán, ahol az egyes alkotásokat printek formájában is beszerezhetitek.

Ivana Kozlau Lauridsen | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük