fbpx
Nyomj Entert

Önvezető villamos Hongkongnak | Andrea Ponti

A hongkongi, de olasz származású sztárdesigner, Andrea Ponti legfrissebb munkájaként egy extravagáns, a városi térbe nemcsak funkciójában, hanem designjában is illeszkedő villamos prototípussal állt elő.

A villamost Hongkong utcáinak karakteres, kétemeletes járművei ihlették. Nem csupán technológiáját tekintve figyelemre méltó, hanem a tervezői elv miatt is, Ponti ugyanis a távolságtartás elvét is figyelembe véve alkotta meg azt.

Az Island névre keresztelt, kötöttpályás jármű belső térkialakításáról kapta nevét, mivel a székek nem sorokban egymással szemben vagy egymás mögött találhatók meg benne, hanem szigetekként, körben elhelyezve. Ezzel segítik a távolságtartást, illetve azt is, hogy az utasok még jobban élvezhessék a kilátást. Ezt a járművet borító ívelt ablakok és a kupolás üvegtető is segíti.

Az utasközpontú kialakítást a önvezető technológia is elősegíti, hiszen így a villamos mind a két végében utazhatnak a városlakók.

A villamos prototípushoz egy megállóterv is társul, melynek kecses designjával kiegészülve az új villamos tökéletes harmóniába kerül a városi környezettel.

Andrea Ponti | Web | Behance

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük