fbpx
Nyomj Entert

Próżność Klub | Poznan

A ’80-as évek esztétikája és az underground klubkultúra hangulata vegyülnek ebben a poznani bárban, melyet egy 1930-ban épült épületben alakítottak ki.

Nagyon jó kérdés, hogy mitől válik egy klub kultikussá: valószínű, hogy a vizuálisan attraktív vagy az aktuális trendeknek megfelelő enteriőr nem elég hozzá. Ahhoz, hogy feloldódjunk, aztán akár törzsvendégek is legyünk, beszélniük kell a falaknak, éreznünk kell, hogy egy közösség, vagy egy szubkultúra részesei vagyunk. Valami ilyesmit sikerült létrehozniuk a lengyelországi Poznanban található Próżność Klub megálmodóinak.

Fotók: Pion Studio

Az enteriőrért a lengyel Wiercinski Studio felelt, a vezető tervező Adam Wiercinski célja az volt, hogy megőrizze a történelmi tér jellegzetességeit – úgy mint a halszálkamintás parkettát, vagy a stukkókkal tarkított mennyezetet. Az ablakokat tükrökre cserélte (nem véletlenül emlékeztet minket annyira a budai Nemdebárra – a szerk.), a falak nagy részét tengerészkékre festette, és kék-piros neonfényekkel árasztotta el a tereket.

A klub egyetlen természetes fényt kapó terme a koktélszoba, ahol a falakat félig természetes állapotukban hagyták, és a helyiséget egy impozáns gránitpulttal koronázták meg.

A klasszikus eleganciával bíró bútorok hol bársony, hol bőrkárpitozást kaptak. Mindezek mellett a lámpákra, illetve a neon installációkra is nagy hangsúlyt fektettek, ami egy klub esetében nem meglepő. Az i-re a pontot ebből a szempontból is a 130 négyzetméteres tánctér teszi fel, ahol meghagyták a terem eredeti sárgaréz csillárjait.

Fotók: Pion Studio

Forrás: yatzer

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük