fbpx
Nyomj Entert

Surface Hub 2

Amíg a mainstream fórumokon következetesen csak az Apple és Samsung termékek közötti csatáról van szó, addig a Microsoft új “szakmai” megoldásai szépen tarolják le a piacot. A Fortune 100 vállalatok 80%-a használja már a cég felhőszolgáltatásait, és kb. 50%-uk Surface eszközökkel hasít. A szubjektív szempontokon túl, mint a Macintosh – PC és egyéb viták, amikbe nem mennénk bele, mindenki elismerheti, hogy a cég hatalmasat lépett előre esztétikai és technológiai értelemben. Elég ha csak az új MacBookok és surface prok összehasonlítására gondolunk.

Ha emlékeztek a Microsoft néhány évvel ezelőtti videóira amelyek a cég jövőről alkotott elképzeléseit mutatták be, akkor leszögezhetjük, hogy alapvetően tényleg a 2020-ig kitűzött irányba haladnak.

Ez természetesen nem egy technológiai elemzés az eszköz képességeiről, mint inkább egy trendekről szóló rövid kis gondolatgyűjtemény. Előbbieket meghagyjuk a szakosított brigádoknak, utóbbiról meg röviden annyit zárásként, hogy a tíz éve sokszor temetett cég minden téren visszatért a csúcsra, eszközei kívánatosak és innovatívak, de leginkább jól fogynak.

Az eszközt elvileg 2019-től szállítják. Mérete 127 centi lesz, felbontása 4K, és ahogy látjátok 3:2 arányú. Működik vízszintesen és állva is, és a kamera, amit konferencia vagy sima hívásokhoz használhatunk be van építve az első verzióhoz képest jóval vékonyabb keretbe. A tervezés fő iránya a könnyű hordozhatóság, mobilitás volt, ezért az egész szerkezet vékonyabb, könnyebb és egy állvány is van hozzá. Árat egyelőre nem tudunk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük