fbpx
Nyomj Entert

Szezonnyitó WAMP az Erzsébet téren

Április 22-én a Föld napján tartja első kültéri vásárát a WAMP design vásár az Erzsébet téren, ahol a legújabb tavaszi kollekciók is bemutatkoznak. Hiába hívja fel a figyelmet az Earth Day Network nevű szervezet immár 48, Magyarországon pedig 28 éve hogy közösen tegyünk a környezetért, még mindig olyan sok – vagy egyre több? – a teendő. Az idei Föld napja kiemelt témája a műanyagmentes világ. A hazai tervezők is nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, hiszen a minőségi anyagokból, nagy odafigyeléssel készült kisszériás termékeik kevésbé terhelik környezetünket az egyre nagyobb környezeti kihívást jelentő fast fashionnel szemben. A te döntéseden is múlik, hogy visszafordítható lesz-e még a folyamat!

Az ARTISTA kollekciókat leginkább a kényelmes, nyugodt eleganciát sugárzó, mégis extravagáns mindennapi öltözékek jellemzik, amelyek könnyedén transzformálhatóak át különleges, alkalmi öltözékké.  Inspirációs forrásként mindig visszatérnek a Távol-Keleti motívumok és szabások, valamint a különleges, szokatlan anyagtársítások is elengedhetetlen jellemzői az Artista ruháknak. Minthogy a tervezők maguk is biciklivel járnak, a hátizsákok a saját tapasztalatok alapján alakulnak, funkcionálisan illeszkednek a mindennapjait a városban dinamikusan élő nő ruhatárához. A tervezők számára fontos a fenntarthatóság, ezért kizárólag itthon gyártatnak, csak olyan mennyiségben, ami biztosan gazdára talál, így nem terhelve feleslegesen a környezetet. A márkára jellemző játékosság a táskáknál a sokoldalú anyaghasználatban és a választott grafikák, festmények megjelenésében érhető tetten.

ARTISTA

László Edina alkotásaiban a minta- és divattervezés egyaránt jelen van, így válnak a Lazlo ruhái egyedivé, jól felismerhetővé. Márkáját a kiváló minőség, az egyediség, a nőiesség és az ökológiai gondolkodás jellemzi. Kollekcióival felhívja a figyelmet az ember és a természet közötti törékeny kapcsolatra. Célja, hogy kezdeményezését mozgalommá formálja, és ezáltal a figyelmet a textilipar környezetbarát technológiáinak jelentőségére helyezze. László Edina a szabászati illetve ruhaipari hulladékokból dolgozik, melyek alapesetben a szemétben végeznék. Csak nagyon kis sorozatkollekciókat készít, így vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy egyedi darabra tettek szert.

Ahogy az ételeink esetében is ajánlott keresni a vegyszer- és adalékanyagoktól mentes, kevéssé feldolgozott, vagy feldolgozatlan alapanyagokat, nincs ez másképp a kozmetikumoknál sem. Érdemes ezért olyan bőrbarát termékeket választani, melyek olyan összetevőkből állnak, amik helyes használat esetén nem rontják el a bőrünk felszínén lévő emulziót, nem vonnak el túlságosan sok vizet belőle, viszont megszabadíthatják a fölöslegtől, legyen az méreganyag, zsiradék, vagy bármi más. És persze a környezetünket is kímélik. A Love2Smile Organic kozmetikumok azon tudatos embereknek kínál alternatívát, akik csökkenteni szeretnék a mesterséges alapanyagok és kemikáliák használatát. Termékeik gyártása során gondosan odafigyelnek a felhasznált alapanyagok minőségére, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a csomagolás környezetbarát jellegére is.

Lazlo

A REkreáció ékszerkollekció a Máltai Gondoskodás Nonprofit Kft. Pécsi Elektronikai Eszközkezelő üzemében elhasznált elektronikai eszközök újrahasznosításából készülnek.  A használt számítógép alaplapjaiból, nyomtatott áramkörökből készített egyedi ékszerek Máltai Jótékonysági termékek, az ezekből származó bevétel üzemük fenntartását- munkahelyek megtartását szolgálja.

Az Erzsébet téri vásárokra négylábú kedvenceitekkel is érkezhettek, ahol egyedi nyakörvek, pórázok és kiegészítők közül válogathattok a MOMO nyakörvek , Polka Dog és a MADZAG kínálatából, a kedvenced méretéhez, színéhez, stílusához alkalmazkodva!

 

A Hónap tervezője áprilisban: Cifra Design

A Cifra Design, Bányász Melinda márkája a WAMP vásárok megbízható, oszlopos tagja, ötvösékszerei mellett színpompás, de sohasem túl hivalkodó üveglencsével díszített ékszerei is sokak kedvencévé váltak.  A tervező legújabb kollekciójának anyagát, a Viaplantot Melinda testvére maga fejlesztette és szabadalmaztatta elsősorban belsőépítészeti burkolóanyagként és bútor-alapanyagként.  Melinda saját területén, a kézműves ékszerkészítés világában próbálta ki, melyben az élő természet közvetlenül, a maga legtisztább, natúr voltában mutatkozhat meg designkiegészítők formájában. A koncepció lényege, hogy a Viaplant anyagban a növényi részekből – a levelekből, a faháncsból, a lekaszált fűből és virágokból – a vizet kivonják, majd az oxigéntől elzárják, az így kapott textúra pedig hosszú ideig megőrzi csodálatosan élénk és élő színét. Az új technológia segítségével létrejött alapanyagot Melinda már hagyományos, jól ismert ékszerkészítő technikákkal dolgozza fel. Aki rajong a nem hivalkodó, mégis különleges és hangsúlyos darabokért vagy szerelmese a természet szépségeinek, az biztosan értékelni fogja az innováció és design egymásra találásából született ékszereket.

 

További információ: www.wamp.hu

Facebook esemény: https://bit.ly/2JN1jOS

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük