fbpx
Nyomj Entert

Tokyo 2020 I cseresznyevirág fáklya

A következő 2020-as tokyo-i olimpia arculata körül is nagy volt már a felhajtás. A logót 2016-ban, nem sokkal a bemutatása után a közönség nyomására megváltoztatták, hogy egy még szebbel rukkoljanak elő. Most, egy évvel a játékok előtt pedig megismerhetjük a lángot hordozó fáklyát és az arculat további elemeit, a piktogramokat is. Jelen írásban a fáklyáról lesz szó.

A 71 centis extrudált alumíniumból készült fáklya tervezője Tokujin Yoshioka volt, aki olvasóinknak akár ismerősen is csenghet, hiszen számos neves installáció és alkotás fűződik a nevéhez.

A nagyon szép formájú, színű és egyszerű anyagból készült tárgy a cseresznyevirágot szimbolizálja, ami teljesen érthető választás. Magát a fáklya anyagát pedig konkrétan a 2011-es pusztító földrengés és cunami által lerombolt házak gyors pótlására épített és később lebontott alkalmi szállásokból kinyert alumíniumból dolgozták fel.

A tervező elmondása szerint, a fáklya kialakítása öt különböző lángot hoz létre, amelyek feljebb egybeolvadnak, hogy az olimpia szellemiségének megfelelően mindenkinek reményt adjanak a békére.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük