fbpx
Nyomj Entert

UGRÁS A JÖVŐBE! – Kreatív pályázatot hirdet fiataloknak a MOME

Bárkiből lehet designer vagy jövőkutató – ez a mottója a MOME új pályázatának, melyet 7.-10. osztályos diákok körében hirdettek meg, kreatív gondolatokra várva a pályázóktól a jövővel kapcsolatosan.

Hogyan képzelik el a fiatalok a jövőt? Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást? Hogyan fognak tanulni, sportolni, öltözködni, enni, beszélgetni? Mit csinálnak a szünidőben? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek húsz év múlva? És hogyan változik meg környezetünk?

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Rektorátusa és a MOME Design Kompetencia Központ által meghirdetett UGRÁS A JÖVŐBE! című online alkotói pályázattal az egyetem a 7.-10. osztályos magyarországi és határon túli tanulókat és tanáraikat szólítja meg. Az alkotás örömének átélése, a kreatív képességek kibontakoztatásának segítése mellett a pályázat célja egy olyan módszertani csomag átadása, amely segít újraértelmezni a tudásszerzést, a tudás rendszerezését, felhasználását és a megszerzett tudás alapján kreatív gondolkodással, csapatmunkával létrehozott vizuális tartalmat. 

A pályamunkának, melyet február 1-28. között adhatnak le a két-öt fős csapatok, tartalmaznia kell az ötletet jól bemutató vizuális produktumot (amely lehet analóg, digitális vagy vegyes technikával készített) és az ötletet támogató kerettörténetet. A legjobbnak ítélt munkák kiötlőit Canon IVY Rec kamerákkal jutalmazzák, míg a felnőtt segítők ingyen választhatnak a MOME Open tanfolyamai közül.

A pályázat részletes kiírása és a regisztrációs oldal itt található: mome.hu/hu/ugrasajovobe

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük