fbpx
Nyomj Entert

Várossziluettek a gardróbodba | Virgil Abloh x Louis Vuitton

A Louis Vuitton a napokban mutatta be Párizsban 2021-es őszi-téli férfikollekciójának darabjait: a legmeglepőbbek a várossziluetteket megidéző, különleges dzsekik. Mutatjuk őket, egy különös kisfilmmel együtt!

A kollekciót tervező Virgil Abloh építészeti háttérismeretei öltötték dzsekik formáját a francia divatmárka legfrissebb kollekciójában: viselhető képeslapokként is tekinthetünk a két darabra, amelyek túl is mutatnak a divaton.

Az egyik a francia fővárost testesíti meg annak emblematikus épületeivel: a szemfülesek a Notre Dame és a Louvre homlokzatára is ráismerhetnek, amikor szemüket a párizsi sziluettet bemutató dzsekin legeltetik. A másik, New Yorkról elnevezett pufi dzseki jóval modernebb és urbánusabb képet mutat, és nemcsak a tervező, Abloh szülővárosát, a névadó New Yorkot, hanem például Chicagót is képviseli rajta egy-egy felhőkarcoló.

A két dzseki mellett érdemes a bemutatóhoz készített filmet is megnézni: a tánccal, műkorcsolyával, költészettel és lélegzetelállító tájakkal fűszerezett alkotás James Baldwin 1953-as Stranger in the Village (Idegen a faluban) címet viselő esszéjére reflektál szabadon. Az írásban az afroamerikai férfi arról beszél, milyen volt egy svájci faluban egyetlen színes bőrű emberként megjelenni, New Yorkot maga mögött hagyva. A Peculiar Contrast, Perfect Light című alkotás három részben meséli el a különös történetet.

Forrás: Designboom