fbpx
Nyomj Entert

Visszatér a kazettás magnó!

A francia we are rewind csapata újra életre kelti a nyolcvanas éveket. A minimalista megjelenésű, hordozható lejátszó az 1979-ben piacra dobott walkman előtt tiszteleg, nem is akárhogy.

Ha gondolkodtál már azon, mit kezdj a régi magnókazettákkal, most mutatjuk a megoldást. A francia Romain Boudruche és csapata, a we are rewind egy régi klasszikushoz, a kazettás magnóhoz nyúlt vissza és megalkotta annak mai, modern változatát. A csapat elmondása szerint „A galaxis őrzői” és a „Stranger Things” sorozatok voltak rájuk nagy hatással, így szinte magától értetődő volt, hogy újraélesztik a régi kazettás magnókat, s ezzel együtt a lejátszó nyújtotta nosztalgikus életérzést is.

Ebben a készülékben visszatér mindaz, ami felismerhetővé és szerethetővé teszi ezt a tárgyat: a dobozszerű, szögletes forma, az ismerős nyomógombok, és persze a lejátszó előlapján található átlátszó ablak. De nem csak ezektől lesz teljes a készülék nyújtotta audiovizuális élmény: az akkumulátor egy újratöltésével akár 10 órán keresztül élvezhetjük a zenét, a beépített bluetooth-funkciónak köszönhetően pedig vezeték nélkül kapcsolódhatunk az otthoni hangfalakhoz, de akár közvetlenül is csatlakoztathatjuk az eszközt az erősítökhöz. Az alumíniumvázas készülék narancssárga, kék és szürke színekben kapható.

A kazettalejátszó jelenleg előrendelésben kapható, mindössze 89 euróért cserébe.

Forrás: designboom.com

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük