fbpx
Nyomj Entert

Chemical visual

Ahogy a Daft Punk tagjai sem törekszenek arra, hogy a közértben is felismerjék őket, úgy a Chemical Brothers sem arról híres, hogy a színpadon táncolva nyomják le produkciójukat. Talán ennek is következménye, hogy ezzel ellentétben színpadi vizuáljaikról viszont nagyon is híresek. A napokban a Dezeen készített videót és interjút a csapat színpadi atmoszféráért felelős részével – Marcus Lyall-el és Adam Smith-szel -, akik 25 éve csinálják már ezt, és amely páros egyik tagja grafikai tervezéssel, másikuk filmrendezéssel foglalkozott ezt megelőzően.

Egyik legutóbbi fellépésükön, Londonban egy 20×8 méteres felületen láthatta a közönség az általuk tervezett vizuált, amely elmondásuk szerint nem csak összefűzött animációk sora, nem csak geometriai formákat és effekteket használtak, hanem gyakorlatilag egy komplett film, amely együtt él a teljes műsorral, a zenéhez tervezték , hogy még jobban erősítse a produkciót.

 

A koncertre tervezett filmet összehangolták a fénytechnikával és egyéb színpadtechnikával is, amelyek mind segítik egymást, mint például több száz könnyű labda vagy lézerek esetében.

Csiszár Mátyás, a Lärm Budapest és a Kelemen Kabátban vizuáljáért is felelős barátunk elmondása szerint:

Van három hiba, ami állandóan rátelepszik látványvilágra és könnyen megölheti egy audiovizuális koncert show élményét.

»Sajnos sokszor történik, hogy az alkotók a technika bűvöletébe esnek. Azért használnak egy-egy show elemet, mert az újdonság varázsa miatt kevés munkával is lenyűgözőnek ható dolgot alkothatnak.

»Nem szán a produkció elég pénzt a színpadképre, ezért kényszer megoldásokkal kell bicegni, hiányos szakmai háttérrel vagy eszközparkkal

»Esetlegesen van csak összehangolva a színpadon megjelenő három teljesen különböző műfaj: a zenei produkció, a színpadi fények és a vizuális tartalmak

A Chemical 2019-es tourja viszont nem ilyen. Hatalmas büdzséből, elképesztő szakembereket hagytak álmodni. Le a kalappal. Új referencia pont született a szakmában.

 

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük