fbpx
Nyomj Entert

A fogtechnikus, aki cipőket fest

Az egyedi sneakerek külön helyet harcoltak ki maguknak a sneaker-kultúrában, a custom darabok alkotóit pedig világszerte művészként tartják számon – ez nem véletlen, hiszen egy minőségi darab elkészítése gyakran elképesztő szakértelmet és rengeteg munkaórát igényel. Kiss Csaba, azaz Dent Kicks Custom az ország egyetlen nemzetközileg is elismert custom sneaker alkotója, aki szombaton exkluzív betekintést nyújt a munkájába.

Kiss Csaba, akit a sneaker-rajongók csak Dent Kicks Customként ismernek, öt éve foglalkozik cipők festésével és átalakításával. Csabát felesége vezette be a sneakerek izgalmas világába, majd egy rekordidő alatt tönkrement cipőtalp jelentette számára az első löketet, amelynek eredménye ma már nemzetközi elismertség és számos külföldi megrendelő. Az alkotó a Footshop különleges, november 24-i Custom Sneakers workshopján profi segítséget nyújt azoknak, akik szeretnék feldobni a már meglévő vagy új cipőjüket, és olyan, különleges fogásokba avatja be a résztvevőket, mint az előkészítés pontos menete, vagy az airbrush technika.

Nappal fogtechnikus, éjszaka cipőket fest

Bár a Dent Kicks Custom név árulkodó lehet, Csaba munkáit nézve talán nem jutna eszünkbe, hogy eredetileg fogtechnikus a szakmája, és jelenleg is ezen a területen dolgozik. Csaba állítása szerint bár mindkét szakma átlagon felüli kézügyességet igényel, valójában a két terület nagyban különbözik egymástól. A fiatal művész főleg az aktuális trendek, valamint kedvenc modelljei alapján dönti el, hogy épp min fog dolgozni, azonban természetesen vannak olyan anyagok, amelyeknél kétszer is meg kell gondolni, hogy érdemes-e belevágni: a hasított bőr és a gumisabb felületű, elasztikus anyagok festése gyakran nagyobb kihívást jelent, a legtöbb anyag és fazon azonban megfelelő szakértelem mellett kiválóan festhető.

Mindig az aktuális munka a kedvenc

Ahogy a legtöbb alkotó, Csaba számára is mindig az a projekt a legkedvesebb, amin éppen dolgozik, azonban több olyan projektet is ki tud emelni, ami valamilyen okból emlékezetes volt számára: a legnagyobb visszhangot kapott munkája egyértelműen a Louis Vuitton stílusában elkészített adidas UltraBOOST modell, amit a nemzetközi sneaker-közösség szinte pillanatok alatt felkapott. Csaba örömmel emlékszik vissza az Afrojack számára készített custom sneakerre, valamint az FTC megrendelésére készült, elárverezett darabra is.

A Footshop workshopján a kulisszák mögé leshetünk

Bár azt gondolhatnánk, hogy megfelelő eszközökkel és kézügyességgel könnyedén feldobhatunk egy pár cipőt, valójában a megfelelő lépések elsajátítása elengedhetetlen a tartós, minőségi végeredményhez. Ebben segít a Footshop november 24-i Custom Sneakers workshopja, melyen Csaba vezetésével 10 résztvevő sajátíthatja el a cipőfestés különleges fogásait, a maszkolástól a zsírtalanításon át az airbrush technika használatáig – az alkotó egy dolgot biztosra ígért: a workshopról mindenki elégedetten fog távozni!

Még több információ az esemény Facebook-oldalán!

 

 

 

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük