fbpx
Nyomj Entert

Graduation Projects 2019

A Graduation Projects a visegrádi országok design diploma seregszemléje, amelyet a lengyel Zamek Cieszyn koordinál, és a kezdeményezésnek a Magyar Formatervezési Tanács is szakmai partnere. Az idei pályázati felhívásra – meghosszabbítást követően – november 3-ig várják a diplomapályázatok beérkezését, formatervezés és grafika kategóriában.

A projekt a Visegrádi Együttműködés országainak a formatervezés, illetve a tervezőgrafika területén diplomázó hallgatóinak éves seregszemléje, mely először 2003-ban került megrendezésre. Aktuális évi BA és MA diplomával pályázhatnak a fiatal tervezők, rövid leírás és 10 kép elektronikus benyújtásával. A pályázatokat két fordulóban értékeli a nemzetközi bírálóbizottság, a két kategória, a formatervezés és a grafika diplomamunkáit két külön szakbizottság értékeli.

A kiválasztott projekteket a Zamek Cieszyn 15. éves születésnapi fesztiválján kiállítják, illetve az alkotóknak lehetősége nyílik majd diplomamunkájuk prezentálására is, emellett pedig minden évben további megjelenési lehetőségekre is törekednek, így a 2018-as válogatás a Vienna Design Week részeként Bécsben is bemutatásra került a Varsói design fesztivált követően.

A tavalyi válogatásba öt magyar tervező diplomaprojektje került be:

Barna Máté Attila – TOOKIES
Farkas Bence – Pilaar
Hodován Zsuzsanna – SINKA
Kaszanyi Nóra – tacTiles
Pressing Zsófia – PUCOLJ!

Reméljük, hogy az idei mezőnyben is sok magyar diplomamunkával találkozhatunk.

A jelentkezés határideje: 2019. november 3.

További részletek, pályázati feltételek ITT.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük