fbpx
Nyomj Entert

A kilencvenes évek VHS-kazettái most plakátokon

Die Hard, Jurassic Park, Rambo: a három közül egy biztosan mindenki polcán megtalálható volt videokazettán, valószínűleg a csak másolva. Az akkor kevesek által felfedezett üres videókazetták tokjait értelmezte újra nekünk Xavier Esclusa Trias.

Szöveg: Szolomayer Márk

A barcelonai dizájner teljes kollekciót készített a BASF, TDK, Fujifilm és más gyártók kazettáit borító papírtokok grafikai elemeinek felhasználásával. És nagyon jól tette, hiszen az akkoriban csekély jelentőséggel bíró, valójában nagyon is művészi ábrák most hihetetlenül menő plakátokként születtek újjá. Akár önálló művészeti alkotásként is tekinthetünk rájuk.

Látva ezeket a posztereket, szívesen megkeresném és más szemmel újra végignézném régi kazettáimat, amelyeken filctollal szerepelt a Reszkessetek Betörők, a Karácsonyi vakáció és talán valamelyik Disney-rajzfilm címe is.

A tisztán geometrikus ábrák és az azokhoz illeszkedő tipográfia teszi a képeket egytől egyig különlegessé és jól felismerhetővé. Semmilyen felesleges árnyék, effekt vagy átmenet nincs a plakátokon. A színek élettel teliek, kontrasztosak és megint csak egyértelműek, azonnal felismerhetőek.

Xavier Esclusa Trias | Web | Behance | Facebook | Instagram

Forrás: abdz.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük